TOP

We Fashion schrapt 81 banen

Er gaan 81 banen verloren bij modeketen We Fashion. Dit is een van de maatregelen die de keten neemt om het bedrijf om te vormen tot een omni-channel modemerk.

We Fashion schrapt 81 arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor in Utrecht en in de Nederlandse verkooporganisatie. Dit meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht. De ontslagen zijn een van de maatregelen waarmee de keten omgevormd wordt tot een modern modemerk met fysieke en digitale verkoopkanalen. In totaal heeft het bedrijf 2500 medewerkers.

Vernieuwing

De banen verdwijnen omdat het bedrijf alleen haar huidige marktpositie kan behouden door te vernieuwen, aldus We Fashion. Joris Aperghis, ceo van het bedrijf: “Ik betreur het dat we mensen moeten laten gaan. Zij hebben zich immers altijd ingespannen voor ons bedrijf en onze klanten. Maar nu meer dan ooit moeten we scherp kijken naar de efficiëntie en de kosten van onze operatie en daarnaast onszelf optimaal voorbereiden op hetgeen de veranderende markt van ons vraagt.” We Fashion is nog in gesprek met vakbonden over de afvloeiing van de werknemers.

29 nieuwe banen

Om die veranderende markt van dienst te kunnen zijn investeert de keten 15 miljoen euro in betere klantenbinding en digitale vernieuwing. Zo hoopt We Fashion beter in te kunnen spelen op het snel veranderende winkelgedrag van consumenten, dat zich steeds meer verplaatst naar online. Met deze investering worden 29 nieuwe banen gecreëerd.

De investering betekent concreet dat het membership programma We is Me wordt uitgebreid, er wordt gewerkt aan de winkelbeleving, de mannen– en vrouwencollectie wordt verjongt en de kindercollectie wordt uitgebreid.

We Academy

Ten slotte gaat We Fashion 1 miljoen euro investeren in de We Academy om medewerkers te trainen hoe ze moeten werken in de veranderende klantomgeving.