TOP
shutterstock_1669641118

Winkelbezoek aan binnenstad gehalveerd

De coronacrisis heeft nog steeds een enorme gevolgen voor winkelsteden, meldt Inretail in een persbericht. Vorige week – de week van maandag 12 tot en met zondag 18 oktober – daalde het aantal bezoekers in zeven van de dertien steden kelderde met 50 procent of meer.

Amsterdam en Eindhoven spannen de kroon met 61 procent minder bezoekers dan vorig jaar, gevolgd door Utrecht (-60%), Den Haag (-58%) en Breda (-57%). In retail keek naar bezoekers- en omzetdata van grote winkelketens in Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

De gemiddelde teruggang in aantal bezoekers in deze steden is 49% in vergelijking met dezelfde week vorig jaar. De omzetontwikkeling noemt Inretail ‘dramatisch’. In Rotterdam bleef de omzet liefst 56 procent achter vergeleken met 2019,  gevolgd door Amsterdam en Eindhoven (beide -49%), Utrecht en Breda (beide -46%) en Den Haag en Nijmegen (beiden -43%). De omzet was gemiddeld in de dertien steden 38 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar

Credit beeld: Shutterstock.