TOP

Wintertrends 2011 volgens Calvin Klein Kids en Iceberg Kids

Op Pitti Bimbo zijn de shows van Calvin Klein Kids en Iceberg Kids echt een aanrader. En je hoeft beide merken niet te verkopen om hier niet een paar inkooptips van mee te pikken. Let vooral op het effect van accessoires en het volumineuze schoeisel...

Calvin Klein brengt seizoen na seizoen een ingetogen collectie. Iceberg staat eerder voor fashion, ook als het om de kinderkleding gaat.

Calvin Klein Kids
Voor winter 2011 brengt Calvin Klein Kids een collectie met ingetogen glamour voor meisjes. Geen opzichtige glitters maar subtiel en rijk materiaalgebruik voor tunieks, rokjes en jurken. Voor jongens is de styling klassiek: jeans met daarop pullover en overhemd bijvoorbeeld. Hier en daar spotten we een lammy of stoer donsjack, maar steeds is het geheel subtiel. De kleuren zijn al even ingetogen met navy, zwart, verschillende tonen grijs en offwhite.

Iceberg Kids
Iceberg Kids gaat voor winter op rocktournee. De outfits zijn minder subtiel dan bij Calvin Klein, maar hier is het gebruik van volumineuze accessoires juist heel spannend. Er zijn beenwarmers, armwarmers, grote sjaals en mutsen die van elke outfit een collage maken.

Volumineuze schoenen
De schoenmode is waarschijnlijk niet eerder zo kingsize geweest als voor komende winter. Schoenen en laarzen zijn uitgerust met robuuste zolen. Brede felgekleurde veters tooien ‘kistjes’ a la Dr Martens. Enorme schachten zijn gevuld en gegarneerd vacht en bovendien zijn de bontgarneringen nog nooit zo langharig geweest als voor komende winter.

Inkooptips
Volumeaccessoires als beenwarmers, armwarmers, grote sjaals en mutsen: je koopt ze in in subtiele naturellen (op de Calvin Klein-manier) of in felle primairen (zie Iceberg)