TOP

Zomertrends 2018 op Ciff Kids: stoer en lief tegelijk

Op de Deense kindermodebeurs Ciff Kids – van 9 tot en met 11 augustus 2017 in Kopenhagen – waren verschillende modetrends te zien voor kids. Stoer en wild in denim, maar ook zacht, zelfs lieflijk door de plooitjes en volants in collecties.

Het Scandinavische trendinstituut Pej Gruppen presenteerde tijdens de beurs Ciff Kids voor zomer 2018 vier trends: Present, Performance, Rebel en Roots. Met elk een eigen kleurenpalet. De vier trends laten zien dat kindermode evenals volwassen mode, wordt gedomineerd door sporttrends, glanzende stoffen, volants, denim en retro. Streepdessins zijn ook onverminderd populair.

Ciff 2017 2

Collecties van Boof (bovenste twee foto’s) en Tumble ‘N Dry.

Simpel

In zomer 2018 spelen ook simpele ontwerpen een hoofdrol, in het bijzonder bij organic kleding. Het wordt volgens Pej Gruppen steeds belangrijker dat niet aan de stof van eco-items te zien is dat het een groen product is; dat een merk sustainable kleding maakt, is niet meer aan de kleding af te zien.

Ciff 2017 4

Ciff Kids 2017 in het gebouw Forum, een overzicht van de beursvloer op de begane grond.

Transparant

Groen bepaalt eveneens het modebeeld. Natuur blijft een belangrijk thema, dat zie je terug in de tropische prints. Qua materialen zien we volgend jaar veel transparante stoffen terug. Maar ook metallics, changeant en pailletten. Kleding wordt versierd met patches en applicaties, maar steeds vaker met stoffen kwastjes, touwtjes en gestreepte, glinsterende banden in de taille of langs de broekspijp bijvoorbeeld.

Ciff 2017 5

De collectie van Les Coyotes de Paris bevat haast alle zomertrends.

Rood

Het kleurenpalet bevat verschillende groenen, blauwen, bruin en rood. Vooral die laatste kleur zul je volgens het Deense trendinstituut veel zien. Ook in Bengels #3 kun je de belangrijkste trends en kleuren voor zomer 2018 zien. Ook kun je bij Bengels de kleurkaarten bestellen, abonnees ontvangen ze gratis.

Updates

Nieuwsgierig naar alle foto’s? Check ons Facebook– en Instagram-account. Daar plaatst de redactie alle belangrijke updates. Neem ook een abonnement op onze nieuwsbrief, dan blijf je automatisch op de hoogte van het laatste nieuws.

Ciff 2017 3

Leuke bijverkoopartikelen van onder meer Ferm Living (linksboven) en ComCom (linksonder).