TOP

Agendatip: 200 jaar kindermode in het Mode & Kant Museum in Brussel

Het Mode & Kant Museum in Brussel wijdt vanaf deze zomer een tentoonstelling aan 200 jaar kindermode. Via de mode laat de tentoonstelling Kidorama het verhaal zien van 'de plaats van het kind en de ontwikkeling van zijn individualiteit'.

Credit hoofdbeeld: Caroline Bosmans © Merlin Meuris

Via een thematisch en chronologisch parcours vertelt de tentoonstelling ‘Kidorama’ het verhaal van de huidige mode voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Verschillende thema’s behandelen het eigen karakter van deze mode en haar evolutie van 1820 tot 2020: de nabootsing van de mode voor volwassenen, modellen speciaal ontworpen voor kinderen, of de groeiende belangstelling van de luxe-industrie, meldt het persbericht van het museum. De tentoonstelling neemt ook sociale kwesties onder de loep zoals de verantwoordelijkheidszin in de mode-industrie of de constructie van gender en de ontwikkeling van gemengde of uniseksmode.

De tentoonstelling gaat over kinderen, maar is volgens het museum ook leuk om te bezoeken door kinderen met activiteiten als een interactieve rondleiding, een kleurboek dat rechtstreeks geïnspireerd is op de gepresenteerde stukken en verschillende workshops.

Kidorama is te zien vanaf 8 juli 2022 tot en met 5 maart 2023 in het Mode & Kant Museum in Brussel.

Deelnemende ontwerpers en modehuizen: Aiko, Anne Kurris, Baby Dior, Balmain, Bonpoint, Bonjour Maurice, Buissonnière, Caroline Bosmans, Cos I Said So, Castelbajac, Converse, Dujardin, Elisabeth de Senneville, Gaultier Junior, Infantium Victoria, Jacquemus, Jean-Charles de Castelbajac, JBC, Kid Cool, Lacoste, Lanvin, Lanvin Petite, Marine Serre, Max & Lola, Milk On The Rocks x FILA, MM6 Maison Margiela, Noukies, Off-White, Paco Rabanne, Petit Bateau, Petit Pli, Pierre Cardin, Pourquoi Princesse, Ralph Lauren, Sonia Rykiel, Sonia Rykiel Enfant, Thom Browne, Tom & Boy en Walter van Beirendonck.