TOP

Bestseller Bengels: Lilli Kindermode Almelo

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Diny Byen (68), eigenaar van kinderkledingwinkel Lilli Kindermode in Almelo. “Thuiszitten maakt je zo oud.”

Diny Byen heeft in 2008 op 63-jarige leeftijd haar winkel Lilli Kindermode geopend in Almelo. Inmiddels zijn we zes jaar verder en is ze nog altijd blij met haar kinderkledingwinkel. “Thuiszitten maakt je zo oud. Dus zolang mijn gezondheid het toelaat ga ik door”, zegt Byen.

Trouw aan merken
“Het is de laatste tijd wel wat rustiger, maar ik mag niet klagen.  Alle merken die ik in de winkel heb liggen lopen goed. Ik ben trouw aan mijn merken, de meesten verkoop ik al zes jaar en daar heb ik inmiddels een vaste klantenkring mee opgebouwd.  Natuurlijk probeer ik wel nieuwe merken uit. Sinds kort verkoop ik S. Oliver en daar ben ik erg tevreden over. Ook zou ik Z8 nog wel willen toevoegen. Ik ga altijd naar de Kleine Fabriek om te kijken voor nieuwe producten en merken. ”

Populaire kleding
“De broeken van Vingino zijn populair bij de jongens. Ik verkoop ze voor baby’s en kinderen vanaf 44,95 euro tot 69,95 euro. Ook heb ik een groot assortiment van McGregor, een geweldig merk. Daarvan doen de shirtjes het goed. De prijs start op 19,95 euro.”

“Mona Lisa is een heel mooi merk voor de meisjes. Het is een exclusief merk en ook vrij duur. Maar voor een mooi product willen mensen ook wel meer betalen. Ik heb onder meer jurken, rokken, leggings, topjes en jassen van Mona Lisa. En alles is met elkaar te combineren.”

Geen goedkoop spul
“Ik verkoop geen goedkoop spul. De winkel is opgebouwd met merkkleding en dat houd ik zo. Er zijn altijd mensen die merkkleding kopen en dat zal ook blijven. Er is niks mis met goedkopere kleding, maar daarvoor gaan mensen toch naar andere winkels toe. En natuurlijk gaat het de laatste tijd wat minder, maar dat is bij iedereen zo.”

Klantenkaart
“Klanten krijgen bij een besteding van 25 euro een stempel op de klantenkaart. Als de kaart vol is mogen ze voor 25 euro iets uitzoeken in de winkel. Daarnaast organiseer ik twee koopavonden of -dagen per seizoen waarbij klanten 50 procent krijgen. Eerst exclusief voor vaste klanten op uitnodiging, daarna is het voor alle klanten. Ik ben ook actief op Facebook en ik heb een eigen website. Maar ik ga niet verkopen via internet, daar heb ik de leeftijd niet meer voor.”

Snoep en kaas
“Voor ik begon met Lilli Kindermode ben ik een tijd uit de running geweest. Maar dertig jaar geleden had ik een winkel met snoep en kaas. Helaas moest ik daar wegens gezondheidsproblemen mee stoppen, het was te zwaar om steeds kaas te tillen. Nu ik medicijnen heb gaat het beter en ik hoef niet veel meer te tillen. Ik weet dat ik grotere risico’s loop dan jongere mensen, maar zolang het kan blijf ik werken. En jonge mensen kunnen ook ziek worden, dus leeftijd zegt niks.”

Ander kleurtje
“Ik zou nog heel veel willen doen. Maar dit jaar word ik 69 en ik besef ook wel dat niet alles meer mogelijk is. Het lijkt mij leuk om de winkel nog een keer te veranderen. Een kleine verbouwing zit er nog wel in. En dan alles anders inrichten en een ander kleurtje op de muur. Ik kan nu niet zeggen wanneer ik dat ga doen, maar plannen voor de toekomst heb ik nog voldoende.”

Lilli Kindermode
Ootmarsumsestraat 257
7603 AD Almelo
www.lillikindermode.nl