TOP

Bestseller kindermode: Blink Mode voor Kids in Lunteren

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Mettina van de Vliert van Blink Mode voor Kids in Lunteren: “We proberen heel actief te zijn”.

Bij de dames Mettina en Wendy, van Blink Mode voor Kids, heeft het kleurenpallet vooral een groen-blauwe tint. Deze kleuren zijn dan ook veel te zien in de winkel. “Voor de meisjes hebben we veel koraalkleuren en voor de jongens veel blauw, groen en turquoise.

Geen zomer

“Het is nog niet echt zomer geweest en dat merk je ook aan de verkoop. Het gaat echt naar gelang het weer. Je merkt dat mensen de winkel in komen voor een korte broek of een jurkje als het ineens mooi weer is. We hopen dat de mensen snel aan de zomervakantie gaan denken zodat ze langs komen. Over het algemeen hebben we al best wat korte broeken verkocht, maar nog niet heel veel. De jurkjes doen het eigenlijk altijd goed in deze regio.”

Merkenportfolio

“De merken die het op dit moment goed doen zijn Name-It en Geisha, Jubel en Sturdy. Het wisselen van merken in de winkel is nog niet echt aan de orde geweest. We bestaan nu 1,5 jaar, en je merkt nu wel dat je naar andere merken en producten gaat kijken. Misschien dat we in de komende tijd gaan kijken of we wat gaan wisselen of aanvullen.”

Mettina heeft geen damaged jeans in de winkel liggen. “De mensen hier in de regio willen ze liever niet. Ze zeggen ‘de gaten maken we er zelf wel in’. We hebben ze daarom ook niet in de winkel liggen.”

Bijverkoop

Bij Blink Mode voor Kids is meer verkrijgbaar dan alleen kleding. “We verkopen ook tassen. Onder andere van Vingino, Scooter en BFF. Van Happy Horse en Bambam verkopen we knuffels en kraamcadeautjes. Wij zijn ook verkooppunt van de Baby Showerglove. Verder hebben we verschillende accessoires. Vanwege het zomerseizoen hebben we nu petten, riemen hebben we altijd in de winkel liggen en ondergoed hebben we ook in de basiscollectie. De extra artikelen zijn echt een goede bijverkoop.”

Winkel kenbaar maken

Om de winkel te promoten maakt Blink Mode voor Kids gebruik van verschillende kanalen. “We hebben het afgelopen jaar veel aan promotie gedaan om de winkel kenbaar te maken. Zo adverteren we meerdere malen per jaar in de regionale dagbladen en in de plaatselijke krant die elke vrijdag op de mat valt en door veel mensen wordt gelezen en maken we gebruik van social media. We zijn erg actief op Facebook. Als het een mooie dag is plaatsen we bijvoorbeeld een berichtje met  de tekst ‘een zomers jurkje van Someone!’ en dan een foto erbij. Ook plaatsen we een berichtje als er een nieuwe collectie binnen is en communiceren wat voor acties we hebben. Zo hebben we afgelopen week de sale gestart.”

“De website proberen we ook echt als een promotiemiddel te gebruiken. We hebben geen webshop, maar proberen wel elk seizoen de website bij te werken. Verder sturen we onze klanten die zich daarvoor aangemeld hebben een mail met de laatste nieuwtjes en acties.”

Of het werkt? “Je merkt vooral dat social media heel goed werkt. Er wordt veel gereageerd op Facebook zelf, maar ook de mensen in de winkel geven terugkoppeling.”

Feestjes

“Afgelopen week hadden we de start van het sale-seizoen. Dit hebben we dan ook groot gecommuniceerd. We hebben ook al een aantal feestjes georganiseerd. We hadden aan het begin natuurlijk de opening, maar toen we een jaar bestonden hebben we ook een feestje georganiseerd. We proberen wel heel actief te zijn.”

Blink Mode voor Kids is te vinden aan Dorpsstraat 105 in Lunteren.