TOP

Bestseller kindermode: De Kornuitjes Oegstgeest

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Marie-Louise van Werkhoven, eigenaar van De Kornuitjes in Oegstgeest.

“Door het mooie weer gaat het goed met de verkoop. Vooral producten in felle kleuren als groen, geel, blauw, roze en oranje vinden de klanten nu leuk. Ik heb ook alle producten in mijn winkel op kleur gelegd en gehangen zodat dit er nog extra uitspringt.”

“Merken die goed verkopen op de meidenafdeling zijn Dress Like Flo en Geisha. Dress Like Flo heb ik nu twee seizoenen en ik merk dat de klanten dat heel leuk vinden. Voor de klant met weinig tijd is dit merk ideaal. Ze kunnen een samengestelde set uit de folder kiezen en zijn meteen klaar.”

“Een merk dat voor mijn winkel heel belangrijk is, is Vingino.  Daar is altijd veel vraag naar omdat het heel vernieuwend is op het gebied van jongenskleding. Zoals de t-shirts met rolkragen, in felle kleuren, die vinden veel klanten leuk. Ook de gekleurde broeken van Relaunch worden goed verkocht op de jongensafdeling. Deze hebben een zacht prijsje van rond de dertig euro.”

“Wat mij de laatste tijd opvalt is dat de klanten vaak voor goedkopere broeken gaan zodat ze daar duurdere tops bij kunnen nemen. Ik heb geen idee waarom, maar het valt wel op.”

“Er zijn wel dingen die ik anders doe dan de concurrent . De uitverkoop bijvoorbeeld, hier begin ik pas mee in juni en december en laat ik ook maar acht weken hangen. Ik doe dit al 25 jaar zo  en mijn vaste klanten blijven evengoed komen, die weten waar ze aan toe zijn. Het is een kwestie van de klant een beetje opvoeden.”

“Ook heb ik in april en oktober 3 dagen een outlet-winkel. Dan huur ik een leeg winkelpand en verkoop ik daar mijn oude voorraad. Daar wordt altijd goed op gereageerd.”

“Als het weer zo goed blijft als dat het nu is, dan denk ik dat het een goed seizoen wordt voor de branche. Mensen zijn de winter beu en hebben zin in het voorjaar en om daarvoor nieuwe spullen te kopen. Je moet er als ondernemer gewoon voor gaan, met veel enthousiasme en altijd proberen te vernieuwen in je winkel.”

De Kornuitjes
Kempenaerstraat 23
2341 GG Oegstgeest
071-5175150