TOP

Bestseller kindermode: Dries Kindermode in Bussum

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Yvonne Driessen van Dries Kindermode in Bussum: “Kinderen willen vooral leuke prints.”

De verkoop van het nieuwe seizoen moet bij Dries Kindermode nog op gang komen, vertelt Yvonne Driessen, eigenaar van Dries Kindermode. “Afgelopen week was het voorjaarsvakantie, dus iedereen was op wintersport. Een aantal klanten zei al: ‘als we terug zijn komen we shoppen!’”

Hardlopers 

“Wat voor de jongens goed verkoopt zijn Molo en Brian and Nephew. Vooral de broeken, en dan de jeans van de merken Hound en Brian and Nephew omdat die wat smaller vallen.”

“De verkoop bij meisjes is heel divers, dat loopt heel erg uit elkaar. De jurkjes van Petit Louie doen het goed. Maar ook de merken Gsus, Wild en Kik-kid zijn populair. Wat ook goed verkoopt is ondergoed van Sanetta. Hier hebben we ook bh’tjes van voor de wat oudere meiden en die doen het goed.”

Iets leuks

“Welke kleuren populair zijn vindt Yvonne wat lastig om aan te geven. “De jurkjes hebben bijvoorbeeld allemaal een andere kleur. Maar kinderen willen vooral iets leuks. Dus iets met een applicatie of een print.”

Tegenvaller

De verkoop van nachtmode was een tegenvaller. “Afgelopen seizoen verkocht nachtmode heel slecht. Normaal wordt dat goed verkocht met Sinterklaas en kerst maar nu niet. Het liep echt achter merkte ik.”

De rest van het assortiment verkoopt wel goed bij Dries Kindermode. “Je zou denken dat jumpsuits niet goed verkopen omdat het lastig is als de kinderen naar het toilet moeten, maar ook deze verkopen goed.”

Promotie

Bij Dries Kindermode kunnen klanten zich aanmelden voor de mailinglijst. “We sturen altijd e-mails naar de mensen die in het klantenbestand staan. Dit is een soort nieuwsbrief waar we veel foto’s in plaatsen.”

Daarnaast zit de winkel ook op social media. “We zijn actief op Facebook. We plaatsen een berichtje als er een nieuwe collectie binnen is, maar daarnaast worden acties bekendgemaakt op Facebook en plaatsen we soms een interessant berichtje tussendoor.”

“Promoten via de mail of Facebook werkt goed. Vooral bij de mails omdat we daar ook foto’s in zetten. Mensen komen dan binnen en zeggen heb je dit artikel nog want dat heb ik gezien op de foto in de mail.”

Acties en activiteiten

Dries kindermode organiseert ook acties. Een recente actie was 10 procent korting voor een foto op Facebook. “Wanneer een klant een set van minimaal twee items kocht, en wij een foto van de outfit mochten maken om op Facebook te plaatsen kreeg de klant 10 procent korting op de aankopen.”

“Verder proberen we één keer per jaar een activiteit te organiseren. We zijn van plan om binnenkort een make-overdag te organiseren. Maar hier zijn we nog mee bezig.”

Dries Kindermode is te vinden aan de Kapelstraat 13 in Bussum.