TOP

Bestseller kindermode: Maaike’s minimode in Boekel

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Maaike Cornelissen van Maaike’s minimode in Boekel: “Met kerst hadden we een minifotoshoot voor de klanten, waar kinderen alles aan mochten trekken uit de winkel.”

Maaike Cornelissen van Maaike’s minimode in Boekel heeft, in tegenstelling tot Wanda van Hommeltje vorige week, weinig gemerkt van het weer de afgelopen weken: “Er is hier niet echt iets te merken van het wisselende weer. De verkoop is hetzelfde gebleven.” Maaike’s winkel heeft afgelopen zomer haar twintigste verjaardag gevierd: “Tijdens die week was er 15 procent korting op alles.”

Slimfit model

Wat overeenkomt met vorige week bij Hommeltje, zijn de populariteit van de broeken van Name It. Maaike: “De prijs-kwaliteit verhouding van de Name It broeken is erg goed. Vooral het slimfit model voor de jongens is een echte bestseller. Naast Name It zijn ook Retour en Tumble ‘n Dry goede merken.”

Flo jongens

Voor de meisjes zijn de jurkjes van Flo het populairst: “Flo is sowieso voor de meiden een populair merk. Ik verwacht ook echt veel van dat merk voor het komende seizoen”, vertelt Maaike: “We verkopen dit seizoen ook voor het eerst de Flo jongenscollectie. Ik ben heel benieuwd hoe die het gaat doen maar ik ben er vrij zeker van dat die het goed gaat doen. Flo meisjes is ook altijd een favoriet onder klanten.”

Minifotoshoot

Speciale activiteiten organiseert Maaike ook wel eens: “Met kerst hadden we een minifotoshoot, dat was erg leuk. De kinderen mochten alles aan in de winkel om op de foto te gaan. Er was geen koopverlichting voor de items, maar het gebeurt natuurlijk wel dat klanten de outfit van de foto dan aanschaffen.”