TOP

Bestseller kindermode: Marti Kids Factory Haarlem

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met eigenaar Petra Koster, eigenaar van Marti Kids Factory in Haarlem.

“Door het lekkere weer zijn er nu al klanten die komen voor onze zomercollectie. Vooral de bermuda’s voor de jongens worden nu veel gekocht. De bestverkopende zijn de bermuda’s van Scotch en Soda en die zijn met een prijs van 54 euro niet de goedkoopste.”

“Scotch en Soda is een merk dat bij ons goed verkoopt, maar Vingino ook. Dat ziet er allemaal mooi uit. Vooral de jongenscollecties van deze merken lopen goed. Bij de meiden verkoopt het merk Geisha goed. Ik merk dat de verkoop voor de oudere meisjes steeds lastiger wordt. Ze willen een andere stijl kleding, die kopen liever bij Coolcat, Zara of via internet.”

“Ons prijssegment is veranderd in de afgelopen jaren. Eerst zaten we in het midden-hoog segment, maar de merken van het hoge segment verkopen we niet meer. Jassen van Canadian Goose bijvoorbeeld, die kosten 500 tot 600 euro, die verkochten we eerst goed. Maar dat durf ik nu niet meer aan.”

“De uitverkoop is ook niet meer wat het geweest is. Eerst was het in het begin van het uitverkoopseizoen heel druk in de winkel en gingen mensen met stapels de deur uit. Nu zijn ze niet meer tevreden met de korting en wachten ze tot deze steeds hoger worden.”

“De verkoop in het winterseizoen liep bij ons niet zo goed. Mutsen, sjaals en Uggs werden niet zo goed verkocht hierdoor. Om dit op te vangen ben ik cadeauartikelen erbij gaan verkopen.”

“Ik verwacht dat de verkoop voor het zomerseizoen beter gaat worden, vooral bij de jongens- en babykleding. Maar ik denk niet dat ik artikelen bij moet gaan nabestellen.”

Marti Kids Factory
Gen.Cronjestraat 135
2021 JG HAARLEM