TOP

Bestseller Kindermode: Micky’s in Helmond

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Marieke Koudijs, eigenaar van kinderkledingzaak Micky’s Kidswear in Helmond.

Marieke Koudijs: “De zomercollectie is nog niet zo lang binnen, maar tot nu toe heb ik een shirt van Cars Jeans goed verkocht. Voornamelijk in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar. Het is een rechtvallend shirt met een groen verwassen kleur. Het heeft een kleine col en korte mouwen en een grote print op de voorkant. De prijs van het shirtje is €22,95. Ik denk dat ze in de smaak vallen doordat een col in een shirtje best vernieuwend en wat stoerder is. Ik verkoop ze ook in het wit, maar die worden iets minder verkocht. Ik denk dat de consumenten een beetje uitgekeken zijn op wit, en het is natuurlijk heel besmettelijk. Een nadeel voor kinderkleding.”

“Ook het poloshirtje voor jongens van 2,5 tot en met 7 jaar van het merk Z8 valt erg in de smaak. Het is een neongele polo met een borstzakje, op de voorkant is een platte zonnebril gestikt. De prijs is €34,95 maar de reden dat hij zo veel verkocht is, is vooral de kleur. Lekker fris, daar houden kinderen van. Daarnaast is Z8 is een heel leuk en goed merk.”

“Voor de meiden verkoop ik veel jurkjes. Eentje die eruit springt is ook van Z8. Een neonroze jurkje met witte streepjes. Zoals ik al zei, die neonkleurtjes vallen erg in de smaak. Op de voorkant zit een print en een kangaroozak.”

“Waar ik meer van had verwacht is het spijkerblousje van het merk Salty Dog. Ik had gedacht dat mensen het vaker in hun handen zouden pakken. De prijs is €49,95, ongeveer net zo duur als een leuke jeans van Cars of Vingino. Ik denk dat de tegenvallende verkoop van het blousje ligt aan de stugheid van het stof. Kinderen vinden dat niet fijn zitten.”

Micky’s Kidswear
Geysendorfferstraat 5
5703 GA Helmond
www.mickyskidswear.nl