TOP

Bestseller kindermode: Store of Daydreams in Laren

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Marloes Bronkhorst van Store of Daydreams in Laren: “Een webshop en een fysieke winkel kunnen niet zonder elkaar”.

Marloes Bronkhorst, eigenaar van Store of Daydreams, is met een online store begonnen en heeft dit uitgebreid door ook een fysieke winkel te starten in Laren. Ze is positief over de verkoop van de zomerartikelen. “De babykleding loopt altijd goed door. Bij de meisjes zie je dat de jurkjes, sweaters en T-shirts goed verkopen. De jurkjes kunnen ze zo aan en de sweaters en T-shirts kunnen ze combineren met onderstukken van andere winkels. De mensen komen echt voor de merken naar de winkel omdat ik merken verkoop die andere winkels niet hebben. Dit kunnen ze dan combineren met andere items. Bij de jongens zie je hetzelfde, de bovenstukken gaan hard. Ook deze kunnen goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld broekjes van de Zara.”

Merken

Welke kledingmerken lopen goed in de winkel? “Alle merken lopen goed in de winkel. Als dit niet zo is dan stop ik wel met de inkoop. Mini Rodini en Stella McCartney zijn wel echt twee toppers. Op zich wissel ik wel van merken. Ik kijk sowieso altijd naar het nieuwste van het nieuwste. Er is tot dusver een aantal merken dat het gewoon goed doet en het ook goed blijft doen. Ik wissel wel, maar niet compleet een nieuw merkenpakket.”

Bijverkoop

Bronkhorst verkoopt niet alleen kleding maar ook schoenen. Ze heeft ontdekt dat schoenen lastiger zijn om te verkopen. “Dit komt omdat het bijverkoop is. Je bent geen schoenenwinkel en dat zal altijd zo blijven. Ik heb wel een breed assortiment aan schoenen in de winkel, maar je hebt nooit zoveel aanbod als een schoenenzaak. Mensen komen niet speciaal voor de schoenen naar mijn winkel.”

Bij Store of Daydreams kun je ook terecht voor accessoires, home- en decoratieartikelen en speelgoed en cadeautjes. “Ons assortiment gaat van tassen en sieraden tot meubels en van decoratieartikelen tot kinderspeelgoed en cadeautjes. We verkopen dus fashion, lifestyle en interieurproducten.”

Promotiemix

Voor de promotie van de winkel maakt Bronkhorst gebruik van verschillende kanalen. “Ik werk samen met bloggers, ik ben erg actief op Instagram en Facebook en ik maak gebruik van Google AdWords. Op Facebook zet ik vooral berichtjes als er een nieuwe collectie binnen is, maar Instagram is voor mij belangrijker.  Ik plaats vooral foto’s met setjes zodat ik kan laten zien wat ik in de winkel heb hangen. Het is eigenlijk een verlengstuk van de winkel.”

Kun je merken dat het werkt? “Dat merk ik aan alles. Een winkel zoals ik heb heeft hier veel belang bij, ik zit namelijk in een niche markt. Mijn klanten zijn zeer actief op Instagram. Door hier zelf ook  mee bezig te zijn kan ik deze doelgroep bereiken.”

Store of Daydreams kledingset jongens credit Store of DaydreamsStore of Daydreams kledingset meisjes credit Store of Daydreams

Activiteiten

“Soms als er sale is of een nieuwe collectie binnen is organiseer ik een kleine activiteit, maar eigenlijk niet. Acties heb ik ook niet vaak. Dit komt omdat ik bijvoorbeeld geen lange sale-periode heb. Ik heb nu anderhalve week sale en het gaat heel hard. We zijn deze week net naar de 40 procent korting gegaan. Er is niet veel meer en de merken gaan nu ook de nieuwe collecties uitleveren.”

Webshop

Store of Daydreams is ook online te vinden. “Een webshop en een fysieke winkel kunnen niet zonder elkaar. Ik zie niet echt specifiek voor- of nadelen van een webshop tegenover een fysieke winkel. Ik ben online begonnen dus ik heb het sowieso andersom gedaan.”

Hoe zit het met de verkoop? “Je hebt altijd wel verschillen in de verkoop tussen online en fysiek. Het zijn verschillende dingen, ik kan niet zo zeggen wat. Wat ik bijvoorbeeld wel weet is dat van bepaalde merken verschillende maten online heel goed lopen. Maar echt precieze voorbeelden van producten heb ik niet.

Voorkeur?

“Ik heb geen voorkeur. Een winkel zoals ik heb gaat hand in hand met online. Ze kunnen niet zonder elkaar.”

Store of Daydreams is te vinden aan Nieuweweg 43 in Laren.

Store of Daydreams winkel credit Store of Daydreams

Foto’s: Store of Daydreams