TOP

Bestseller: Minimoda in Veenendaal

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met de 19-jarige Maaike den Hartog, eigenaar van kinderkledingwinkel Minimoda Veeendaal.

Op haar 17e begon ze met het inkopen van kinderkleding. Toen ze 18 was richtte ze haar eigen webshop op. Nu is Maaike 19 jaar en bijna drie weken eigenaar van baby- en kinderkledingzaak Minimoda in Veeneendaal.  “Ik vind het leuk om voor mezelf te werken.”

Kindermode

“Ik werkte eerst in een dameskledingzaak, maar ik vind een kindermodewinkel toch leuker. Kinderen zijn enthousiaster. Ook heeft Veenendaal weinig van deze winkels. Daarom denk ik dat het een aanvulling is in Veenendaal. “

Huurpand

“De winkel zit in een huurpand op een erg goede locatie. Ik kan dit pand financieren, omdat ik veel heb gewerkt. Op mijn 11e werkte ik bijvoorbeeld al in een speelgoedwinkel en ik heb daardoor veel geld gespaard. Het pand zelf zit aan het begin van de stad en er zijn veel scholen in de buurt. Er lopen daardoor veel mensen langs de winkel. Vaak onder schooltijd komen moeders langs in de winkel om even te kijken. Maar ook de kinderen zelf komen in de winkel.”

Collectie

“Het loopt allemaal tot nu toe prima. Maar vooral het merk Quapi doet het erg goed. Dit is een stoer merk, waar een leuk prijskaartje aanzit. Producten die minder presteren? Nee, die zijn er nog niet.”

 “Er wordt iets meer meisjeskleding verkocht dan jongenskleding. Dit komt doordat er net iets meer dingetjes zijn voor meisjes. Maar dit wil niet zeggen dat er niet veel jongenskleding wordt verkocht.”

Online actief

“Mijn broer houdt de social media bij voor Minimoda. We zijn actief op Facebook en we zijn ook bezig om actief te worden op Twitter en Instagram. Daarnaast hebben we ook een webshop, maar deze zijn we aan het verbouwen. De nieuwe webshop wordt als het goed is vrijdag 19 september gelanceerd.”

Toekomst

“Voor de toekomst heb ik nog geen concrete plannen. We willen eerst kijken hoe het gaat. Als het echt goed gaat kunnen we altijd een grotere winkel openen. Tot nu toe zijn alle klanten erg positief over Minimoda, daarom blijven we voorlopig gewoon hier.”

Minimoda
Hoogstraat 17
3901 CE Veenendaal
www.minimoda.nl