TOP

Binnenkijken bij brandstore Carlijn Q

Het Nederlandse kinderkledinglabel Carlijn Q heeft een eigen brandstore geopend op vrijdag 21 april in het centrum van Rotterdam.

De eerste flagshipstore van Carlijn Q is gevestigd aan de Oldebarneveltstraat 134 in Rotterdam. Anders dan de meeste kindermode- en lifestylewinkels, is het interieur van de brandstore van het Nederlandse label zwart. Zowel de vloer en de wanden en de meubels en het plafond. 

Winkel CarlijnQ 1

Grappig

De nieuwe winkel biedt ook onderdak aan andere merken, zoals het Amerikaanse merk Hugo Loves Tiki, Papu uit Finland en het Nederlandse merk FRNKYS. Het zijn merken en producten die aansluiten op de waarden van Carlijn Q, vertelt oprichter Carlijn Quirijnen: “Ecologisch verantwoord, grappig, maar bovenal comfortabel en fijn om te dragen. Als moeder van twee kinderen weet ik perfect welke spullen je als ouder in huis moet hebben. Deze merken zijn een goede aanvulling op onze eigen collectie.”

‘Blij’

Quirijnen is blij met deze plek in de stad. “Ik wilde al een tijdje een eigen shop en ik liep eigenlijk tegen het perfecte pandje aan, in een super leuke straat in Rotterdam centrum, groot genoeg om ook kantoor in te vestigen”, vertelt ze. “En omdat er geen kinderkledingboetiek meer in het centrum van Rotterdam zat, heb ik de sprong gewoon gewaagd.”

Winkel CarlijnQ 2

Winkeliers

Winkeliers zijn niet er altijd even gerust op dat merken die ze zelf verkopen hun eigen winkels openen. Quirijnen zegt zelf geen vervelende geluiden te hebben gehoord. “In Rotterdam is er geen verkooppunt van ons merk, dus daar is nooit een probleem over ontstaan. Wel heb ik vragen gekregen of ik meer winkels ga openen, maar voorlopig niet. Ons merkje is daar eigenlijk nog iets te klein voor vind ik, eerst maar eens zien hoe dit gaat lopen.”

Lees ook het interview dat Bengels had met Carlijn Q

Carlijn Q is opgericht in 2014 en wordt verkocht in 200 shops wereldwijd. Het merk staat bekend om de speelse, comfortabele, unisex prints. Het is gemaakt van biologisch katoen en wordt geproduceerd onder milieuvriendelijke omstandigheden.

Winkel CarlijnQ 3