TOP

Blue Seven past fittings aan

Voor zomer 2014 heeft Blue Seven zijn fittings sterk aangepast. De universele pasvorm waar het label bekend om stond is verruild voor een snit die volgens de makers concurreert met de beste Nederlandse merken.

“Blue Seven is altijd al leuk geprijsd geweest en trekt in deze tijd een hele nieuwe klantengroep”, aldus Edwin Scholten. “Deze klant stelt echter wel hoge eisen en verwacht voor deze prijs wel de juiste fittings. Daarom hebben we goed gekeken naar onze pasvormen, van de broeken, maar ook van de tops. Om precies te zijn hebben we voor onze broeken de pasvorm van de beste Nederlandse merken voor broeken overgenomen. Voor de tops hebben we dus gekeken naar de merken met de beste reputatie in tops.”

Eigentijdse fits
Vooral de peuter- en kleuterfits in maat 92-128 zijn stevig aangepakt. Scholten: “Deze lijn heeft over de hele linie een slankere fit gekregen. In feite hebben we onze universele pasvorm verruild voor een eigentijdse slanke fit.” Ook voor baby’s zijn de makers van Blue Seven aan de slag geweest. Dat heeft eveneens geleid tot een actuele fitting en bijvoorbeeld slimfitjes met precies de juiste luierruimte. In de Youth lijn draait het om colored skinny’s en smalle jeans, en dus ook overwegend om smalle pasvormen.

Partnership
Prijsniveau van de collectie is iets scherper ingezet dan vorig jaar, volgens Scholten. Blue Seven biedt een omvangrijke collectie van 600 modellen tegen een marge van 2.8 tot 3.0. Het partnership met de winkelier is gericht op een uitstekende doorverkoop en een hoog rendement. De flexibiliteit, de levertijden en de soepele inkoopbudgetten worden volgens Scholten door veel detaillisten als zeer positief ervaren.Kleine Fabriek

De collectie bestaat uit Blue Seven Youth in maat 140-176, Blue Seven Kids in maat 92-128 , Blue Seven Minikids in maat 62-86 en een newbornlijn. Blue Seven is op 7 en 8 juli aanstaande te zien op Kleine Fabriek, en in de showroom te Nieuwkuijk.

Info: 073-5189540/06-54766945, www.bluesevenkinderkleding.nl