TOP

Bugaboo staat in de etalage

Kinderwagenfabrikant Bugaboo staat officieel in de etelage. Dat meldt onder meer Retailnews.

Bugaboo kondigde deze week aan actief te gaan zoeken naar een nieuwe eigenaar. Dat meldt Retailnews. De Rabobank begeleidt het verkoopproces. Volgens het Financieele Dagblad moet de verkoop 200 miljoen euro opleveren.

Ruzie

Afgelopen zomer lekte het nieuws al uit dat de Nederlandse eigenaren van Bugaboo af willen. De reden zou een langlopende ruzie zijn tussen de twee eigenaren van het Nederlandse bedrijf, Max Barenburg en Eduard Zanen. De eigenaren zouden een paar jaar geleden hebben afgesproken dat ze allebei hun belang zouden verkopen als één van de twee ondernemers niet meer met de ander verder zou willen.

Rechtszaak

Naar verluidt heeft Zanen een rechtszaak aan moeten spannen om dat toch voor elkaar te krijgen; toen hij een beroep deed op clausule, zou Barenburg daar namelijk niet mee akkoord zijn gegaan. Volgens het FD is het niet duidelijk of de rechtszaak verband houdt met het feit dat het kinderwagenmerk nu toch te koop staat. Bugaboo maakt jaarlijks een omzet van 150 miljoen euro en draait een bedrijfsresultaat van 20 miljoen euro, wist de krant afgelopen zomer te melden.