TOP

ByFar neemt Frankie&Liberty over

Het Nederlandse ByFar Fashion Agents heeft het Deense meidenmerk Frankie&Liberty overgenomen.

ByFar Fashion Agents is vanaf nu eigenaar van het meisjesmerk Frankie&Liberty. Het agentschap wordt naast de Nederlandse markt, ook verantwoordelijk voor de verkoop in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Duitsland. In 2003 introduceerde Margreet Beuving, eigenaar van ByFar Fashion Agents, het label in Nederland. “Vanaf het begin ben ik betrokken geweest bij het merk en werk ik samen met designer Sarah Sølling”, legt Beuving uit. “Het designteam blijft betrokken en we nemen alle expertise mee in ons bedrijf. Het DNA van het merk heeft zoveel mogelijkheden en Sarah en ik hebben er ontzettend veel zin in.” Volgens Beuving wil ze het uitgesproken modegehalte hoog houden, maar werken aan onder andere een tijdlozer kleurgebruik.

Vrouwenlijn

Vanuit Denemarken laat Beuving verder weten ‘nog veel plannen met Frankie&Liberty te hebben’. Zo denkt ze aan internationale groei en voor de langere termijn denkt ze aan de toevoeging van een vrouwenlijn. “We richten zich nu nog op meisjes tot 16 jaar, maar deze stijl leent zich ook zeker voor volwassen vrouwen. De vraag is er, heb ik de afgelopen seizoenen gemerkt. Daarnaast denk ik dat er ook steeds meer winkels zich zowel op kinder- als vrouwenmode gaan richten.”

Meerdere leveringen

Frankie & Liberty bestaat sinds 2011. Het merk voor meiden van 6 tot en met 16 jaar, ontwikkelt per jaar twee collecties met meerdere leveringen. ByFar Fashion Agents bestaat sinds 2007 en is verder in de Benelux agent voor Hound/ByHound, Koin en Petit by Sofie Schnoor. Deze activiteiten worden voortgezet door het vaste verkoopteam.