TOP

C&A sluit vier filialen

Modeketen C&A gaat volgend jaar vier filialen in Nederland sluiten vanwege ‘het slechte bedrijfseconomische resultaat’. Maar volgens C&A is dat allerminst het begin van het einde. "We blijven investeren in het bedrijf."

Modeketen C&A gaat volgend jaar vier filialen gaat sluiten. In mei en juni 2017 gaan de winkels in de Utrechtse binnenstad, de Utrechtse wijk Kanaleneiland, Pijnacker en Nijverdal definitief op slot. Reden is dat de leiding geen verbetering verwacht van de resultaten in deze winkels. 

Investeren 

Over omzet- en winstcijfers wil het kledingconcern geen mededelingen doen. De sluiting zegt volgens een woordvoerder van C&A over de financiële status van het totale concern, zo meldt de NOS.  “Het openen en sluiten van bepaalde locaties is een vast onderdeel van het beheer van de winkelportfolio”, laat de zegsman weten. “Er worden regelmatig op basis van prestaties en markttrends beslissingen genomen om relevant te blijven voor de consument. C&A zal blijven investeren in het bedrijf. Alleen al dit jaar is er in Nederland in meer dan zestig winkels geïnvesteerd in een nieuw en fris uiterlijk.” 

Filialen

Ook vakbond FNV laat bij monde van vakbondsbestuurder Niels Suijker weten dat het de sluiting van de filialen niet ziet als teken dat het met het hele bedrijf slecht gaat. “Het zegt iets over hoe de filialen het doen, maar niet per se iets over heel C&A”. Zo opende C&A dit jaar een compleet verbouwde vestiging aan het Rokin in Amsterdam, na een twee jaar durende renovatie. Ook Nijkerk kreeg een eigen filiaal van C&A.

Geen onstlagen 

Werknemers zijn eerder deze maand geïnformeerd. Niemand wordt bij het sluiten van de filialen ontslagen. Het personeel kan namelijk aan de slag in nabijgelegen winkels.