TOP

De goede voornemens van…

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Waar ziet de kindermodemarkt perspectieven voor 2014? En wat zijn verder goede voornemens? Deze keer Sandra van der Drift, eigenaar van Highschool Café in Haarlem.

“Afgelopen jaar was niet slecht voor mij. Ik hoop dat deze positieve trend zich in 2014 gaat voortzetten. Ik ga minimaal voor hetzelfde resultaat! We hebben een goed merkenpakket; lekker draagbaar, wasbaar en hip. Hoewel we kleding aanbieden vanaf 4 jaar richt ik me vooral op de jongvolwassen stijl van iets oudere kinderen en tieners.

Vragen stellen

Een voordeel van deze doelgroep is dat we goed met ze kunnen communiceren. Tijdens de verkoop raken we vaak in gesprek en stellen we vragen over hun kledingwensen. Dit heeft me geleerd dat jongens die net naar de middelbare school gaan wel coole kleding willen, maar vooral niet te gek en te opvallend. Voor meisjes in die leeftijdsgroep mag het vooruitstrevender. In 2014 ga ik zeker hierop voortborduren.

Tweede winkel

Verder staat op de iets langere termijn een tweede winkel – voor baby’s en kleuters – op mijn wensenlijstje. Er zijn veel kinderwinkels uit Haarlem verdwenen en Highschool Café is gevestigd in een straat die in opkomst is, dus ik houd mijn ogen en oren open voor een nieuwe zaak in de buurt!”