TOP

Dit zijn de meest duurzame merken

Duurzaamheidsorganisatie Textile Exchange publiceert de koplopers op het gebied van duurzaam materiaalgebruik.

Het Prefferred Fiber and Materials Report 2014 van duurzaamheidsorganisatie Textile Exchange stelt dat Nike, The North Face, Zara en H&M de grootse afnemers zijn op het gebied van duurzaam materiaalgebruik.

Grootste gebruikers

Kledingmerken Nike en The North zijn volgens het rapport de grootste gebruikers van gerecycled polyester. Het Nederlandse kledingmerk G-Star Raw staat op nummer zeven in het gebruik van dit materiaal. Inditex, eigenaar van onder andere Zara en Stradivarius komt als grootste gebruiker van houtpulpvezel lyocell uit de bus. Daarmee laat het H&M, Target en G-Star Raw achter zich.

Preferred Materials

Het jaarlijkse rapport van Textile Exchange wil ervoor zorgen dat de textielindustrie goed geïnformeerd is over duurzaamheid en biedt daarom een overzicht van duurzame grondstoffen en materialen.De zogenaamde ‘preferred materials’ zijn onder andere gerecycled polyester, lyocell en biologisch katoen. Het rapport constateert dat het gebruik van deze duurzame materialen in de textielindustrie sneller toeneemt dan de groei van stoffen als niet-biologisch katoen.