TOP

Dit zijn de winnaars van de Baby Innovation Award

Gisteren zijn tijdens de Negenmaandenbeurs de Baby Innovation Awards uitgereikt.

De Baby Innovation Award is een initiatief van vakblad Babywereld en consumentenplatform Babystuf.nl, in samenwerking met de Negenmaandenbeurs en het tijdschrift Fabulous mama&family. In november heeft de vakjury van experts en redacties de meest innovatieve babyproducten genomineerd. De uitslag van de vakjury, online stemmers en bezoekers van de Fabulous mama&family jurydag bepalen samen de zeven winnaars. De winnende producten zijn zijn tot en met 28 februari – samen met alle andere genomineerden – te bewonderen op het Baby Innovatieplein van de Negenmaandenbeurs in de RAI Amsterdam.

 

 

Trend

 

Tijdens de uitreiking maakte Carola Siksma-Ruiters, organisator van de verkiezing en babytrendwatcher, bovendien een aantal trends bekend in dit segment. Een opvallende trend is dat de producten steeds compacter worden, handig om mee te nemen en passend in elke woonomgeving. Dit is bijvoorbeeld te zien bij de winnaar van de categorie Travel & Safety. De Baby Innovation Award 2016 telt dit jaar zeven winnaars, verdeeld over verschillende categorieën. Nieuw dit jaar is de Green Award voor het meest duurzame product.

 

Mobility – Autostoel Cloud Q Plus, Cybex

 

Cloud Q Plus verandert in een handomdraai van autostoel naar reiswieg. Dankzij het unieke ontwerp, de hoofdsteun heeft maar liefst elf verschillende standen, groeit de stoel met het kindje mee. 

 

 

Travel & Safety – GoodBaby Pockit

 

De GoodBaby Pockit is de meest compacte buggy ter wereld. Vouw de buggy op en hij past met zijn 30x18x35 centimeter met gemak in een tas of handbagagevak van het vliegtuig.

 

 

Care – Squidsoap handzeep, Sparks Ltd.

 

Het kan soms even duren om kinderen te leren goed hun handen te wassen. Squidsoap biedt uitkomst; de zeeppomp laat een inktstip achter op de hand. Aan de kinderen om de stip eraf te wassen. 

 

Feeding – Munchkin Latch zuigfles, Meuble+

 

Deze zuigfles met unieke speen imiteert de borst. De speen rekt op en beweegt flexibel naar alle kanten. Net als de borst laat de speen melk door zodra de baby druk zet en zuigt. Met anti-koliekventiel tegen krampjes. 

 

 


Furniture & Decoration – Hangloose boxkleed en hangmat

 

Een boxkleed en hangmat ineen. Dat is Hangloose. Het product, ontwikkeld door vijf Nederlandse vaders, is eenvoudig te bevestigen aan de bovenkant van de box. En door het origami-stikpatroon liggen baby’s relaxed in een comfortabele en ergonomische positie.

 

 

Toys & Gifts –Doomoo spooky, Delta Diffusion

 

Doomoo spooky is zowel een zachte knuffel als nachtlampje. Het licht blijft tien minuten aan, om het kindje in slaap te helpen vallen. Begint het te huilen? Dan geeft de lamp opnieuw zacht licht.

 

Nieuw: Green Award – Bioplastic speelgoed, The Bioproducts Company

 

Bioplastic speelgoed is veilig om te proeven, voelen en ontdekken. Het product is gemaakt van plantaardig materiaal en bevat geen schadelijke stoffen voor baby’s.

 

Baby Innovation Award