TOP

Brandkids vraagt uitstel van betaling aan

De kinderkledingwebshop Brandkids uit Haarlem heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank. Sanoma Ventures is grootaandeelhouder van de webshop.

De rechtbank in Haarlem heeft op woensdagmiddag 24 februari uitstel van betaling verleend aan het bedrijf Brand for Kids bv, dat de kinderkledingwebshop Brandkids exploiteert. De afgelopen jaren was Brandkids een ‘rising star’, met internationale expansie en Sanoma Ventures als investeerder.

De bewindvoerder die door de rechter is aangesteld, mr. Siebert, kon nog geen commentaar geven op de surséance. De zaak is nog in onderzoek.

Sanoma Ventures

Bij de start van het bedrijf kreeg het een kapitaalinjectie van Sanoma Ventures. Twee jaar later verwierf het investeringsvehikel van Sanoma Nederland een meerderheidsbelang in Brandkids.

Of de financiële problemen te maken hebben met het feit dat Sanoma Nederland de activiteiten van SanomaVentures heeft gestaakt is niet duidelijk. Eind januari werd bekend dat Sanoma Ventures geen nieuwe investeringen meer zou doen. Huidige portfoliobedrijven zouden niet direct afgestoten worden.

Stormachtige groei

Brandkids maakte een stormachtige groei door sinds de oprichting in 2013. De webwinkel Brandkids.nl ging 3 jaar geleden live met een aanbod van nieuwe, outlet en tweedehandskleding. Na Brandkids.nl en Brandkids.de (voor Duitsland, sinds oktober 2013) introduceerde de onderneming van Hans Lormans (voormalig interim commercial director van Waalwear Kids en brand director bij Noppies) en Peter Sorber, in 2014 ook een Belgische en een Engelstalige Brandkids.com. In augustus 2015 betrad de webshop ook de Poolse kledingmarkt. Daarnaast was het bedrijf een partner van Bol.com.