TOP

Bestseller kindermode: FiaLia Kinderkleding in Stiens

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Lia van der Schaaf van FiaLia Kinderkleding in Stiens: “Alleen adverteren werkt niet meer. Dat is niet meer van deze tijd.”

Lia van der Schaaf van FiaLia Kinderkleding heeft veel kleur hangen in de winkel. “Ik probeer mijn winkel zoveel mogelijk te vullen met kleur. De mensen worden blij van alle kleuren. Het slaat hier ook goed aan. Roze is altijd populair bij de meisjes, maar bij de jongens zie je veel groene tinten en kobaltblauw. Ook de prints all over doen het goed.”

Lang en smal

Bij FiaLia Kinderkleding zijn de merken Funky XS, Indian Blue Jeans, Tumble ‘n Dry en Petrol Industries voor de jongens erg populair. “Omdat we in het noorden vrij veel lange en smalle jongens hebben verkopen deze merken goed. Deze modellen vallen wat smaller waardoor het beter past.” Voor de meisjes doen Funky XS, Kiezeltje en NinniVi het goed.

Combinatie

FiaLia Kinderkleding is erg actief op Facebook. Als er een nieuwe collectie binnen is wordt dit op Facebook gezet. Ook verloopt de promotie via de plaatselijke krant de Stienser. “De Stienser is een huis-aan-huis blad. Hier staan de lokale nieuwtjes in. Vaak schrijf ik een stukje als er een nieuwe collectie is of plaats ik een advertentie.”

De combinatie van promotiemiddelen werkt bij FiaLia Kinderkleding goed. “Alleen adverteren werkt niet meer. Dat is niet meer van deze tijd. Je moet het ook terug laten komen op social media. Herhalen is de kracht!”

Winkelstraat

Samen met de gehele winkelstraat is FiaLia Kinderkleding erg actief. “We kiezen vaak een thema en elke winkel koppelt daar dan een actie aan. Meestal zetten we dan borden langs de weg. Samenwerken is super belangrijk.”

Daarnaast organiseert Lia, ook in samenwerking met andere winkeliers uit de straat, regelmatig activiteiten: “In de zomer hebben we bijvoorbeeld elke woensdag om 10 uur een speelactiviteit voor de kinderen. Verder organiseren we met Halloween een spooktocht, met Pasen loopt er een paashaas rond en verstoppen we eitjes en in de winter hebben we ‘crazy winter’ en dan krijgen mensen bijvoorbeeld chocomelk. In april, zo ook dit jaar, hebben we een modespektakel. Dan organiseren we een modeshow.”

Webshop

FiaLia Kinderkleding heeft sinds anderhalf jaar ook een webshop. Lia van der Schaaf merkt dat de combinatie erg goed werkt. “Het één kan niet zonder het ander. Veel mensen komen naar aanleiding van de webshop naar de winkel. Dan komen ze het artikel passen en ophalen. Van de week heb ik op Facebook gezet dat de bikini’s binnen zijn. Toen zag ik gelijk dat de verkoop in de webshop erg hard ging.” De verkoop in de winkel loopt iets beter. “Je merkt dat mensen online heel gericht zoeken. Bijvoorbeeld een bepaalde broek in een bepaalde maat.”

FiaLia Kinderkleding is te vinden aan de Langebuorren 45 in Stiens.