TOP

Doorstart McGregor en Gaastra blijkt kansloze operatie

De bedrijfsadministratie is niet op orde en veel leveranciers willen niet meer leveren. Een doorstart van McGregor, Gaastra en Adam heeft geen kans van slagen, zegt Rens van de Schoor, die het bedrijf Doniger Fashion drie weken geleden overnam.

Het Financieele Dagblad (FD) meldt dat de doorstart van  McGregor, Gaastra en Adam niet meer doorgaat. Rens van de Schoor, die het moederbedrijf Doniger Fashion Group drie weken geleden overnam, zegt in de krant dat een doorstart geen kans van slagen heeft. De problemen zijn erger dan hij had gedacht en de timing van de overname blijkt ook niet goed te zijn geweest.

Zo is de bedrijfsadministratie volgens Van de Schoor niet op orde en willen veel leveranciers niet meer leveren. ‘Dan gaat het echt om vragen als: heb ik morgen nog stroom in de winkel.’, aldus Van de Schoor tegen het FD. De problemen met de timing van de overname zitten hem in een late levering van kleding aan winkels die allerlei modemerken verkopen. Retailers stuurden spullen  terug en die retouren moest McGregor dan via andere verkoopkanalen weer zien te slijten.

Door de mislukte doorstart staan 400 banen op de tocht, waarvan 325 in Nederland. Van de Schoor wil dat een derde van het personeel aanblijft. Maar omdat er geen nieuwe collectie komt, zijn er bijvoorbeeld geen ontwerpers meer nodig. Voor het komende seizoen wordt de collectie nog uitgeleverd, daarna is het klaar. Wat rest is de verkoop van de merkrechten en de voorraden. Voor de winkels van Adam wordt een koper gezocht.

Curator Hanneke de Coninck laat weten overvallen te zijn door het nieuws van de mislukte doorstart.

 

Foto: Agaath (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons