TOP

Doorstart voor Younify en Evoworks

De bv die werd opgericht na de fusie tussen Younify en Evoworks is failliet. De twee bedrijven gaan los van elkaar verder.

Younify, een bouwer van webwinkels, fuseerde begin 2012 met Evoworks, een online marketingbureau voor webshops. De bv die daartoe werd opgericht, de Dutch E-Commerce Group B.V., ging in november 2013 failliet. De twee oorspronkelijke bedrijven maken nu beide een doorstart.

Faillissement

Het faillissement van de Dutch E-Commerce Group B.V. wordt geweten aan de teruglopende bouwopdrachten. Aan de online marketingactiviteiten lag het faillissement van de Dutch E-Commerce Group B.V. niet. Vijf werknemers raakten door het faillissement hun baan kwijt. De ontwikkelmaatschappij van Younify in Serivië viel buiten het faillissement.

Doorstart

Vorige week werd bekend dat de webwinkelbouwer een doorstart maakt. Emile Koolstra gaat door met Younify. Martijn Brand voorziet het oude Evoworks van een doorstart. Samen met zijn compagnon Juri Müller heeft hij een nieuwe bv opgericht waaronder de online marketingactiviteiten worden voortgezet. Bekende klanten van Younify zijn onder andere lief! lifestyle en Jijwel.

Ook De Kinderschoenen BV ging laatst failliet.