TOP

Etnies Kids lente 2014

Voor lente 2014 komt Etnies met een kids collectie die stijl, comfort en kwaliteit bevat. De schoenen zijn er voor baby’s, peuters en kids. In de collectie bevinden zich nieuwe modellen maar ook het slimme ‘grow with me’ systeem.

Een kindervoet groeit ongeveer een tot twee maten per jaar en te kleine schoenen moeten zo snel mogelijk vervangen worden, ook als ze nog niet versleten zijn. Etnies’ oplossing voor de snelgroeiende peutervoeten is het ‘grow with me’ systeem, ontwikkeld om de levensduur van de Etnies kinderschoenen te verlengen. Het ‘grow with me’ systeem maakt het met een simpele handeling mogelijk een laag van de zool te verwijderen waardoor het model nog zeker een seizoen mee kan, wanneer peuters de originele schoenmaat ontgroeit zijn. Alle Toddler modellen zijn voorzien van dit ‘grow with me’ systeem.

Scout
Naast de bekende, opvallende Etnies kids modellen, introduceert het merk het minimalistische Scout model. Door de materiaalmix van ultralicht STI Evolution Foam en Mesh is dit sportieve uniseks model Etnies’ uitkomst tussen een sneaker en een runner. De Scout is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties.

Marana voor kids
In 2012 ontwierp Ryan Sheckler (professioneel skateboarder) voor Etnies zijn ultieme schoen: de Marana. Het model kenmerkt zich door zijn duurzaamheid en lichtgewichtheid, twee cruciale factoren in een skateschoen. Na de populariteit van de volwassen versie van de Marana, introduceert Etnies nu ook de Marana voor kids in drie opvallende kleurencombinaties.

Buy a shoe, plant a tree project
Etnies’ oplossing voor een betere wereld is het Buy A Shoe – Plant a Tree project. Dit herbebossingsprogramma werkt simpel: voor elke verkochte schoen uit de BASPAT collectie plant Etnies een boom. De modellen Kids Scout, Kids Jameson 2 Eco en Kids RCT vallen onder de BASPAT collectie. Sinds de start van het programma heeft Etnies al meer dan 230.000 bomen geplant in Brazilie en Costa Rica