TOP

Funky XS breidt uit [interview]

Funky XS begon met een paar T-shirts, maar gaat nu voor een complete look. Bengels sprak met Lisette Heijting, eigenares van het kindermodemerk.

Hoe beviel Kleine Fabriek?

 

“Dat beviel heel goed, we staan al sinds begin op Kleine Fabriek en hebben dus al een aantal seizoenen ervaring. Zomers is het altijd wat rustiger, maar wel een unieke kans om onze collectie te laten zien. Sinds januari hebben we een grotere stand, daardoor konden we meer van de collectie laten zien. We hadden deze editie een goede aanloop van nieuwe en bestaande klanten.”

 

 

Hoe is Funky XS precies uitgebreid?

 

“We begonnen vrij klein met een T-shirtcollectie met prints. Er kwam vraag naar een completer beeld. In eerste instantie hebben we afgetast met truien en leggings, dat verkocht zo goed dat we nog verder wilden uitbreiden. Lente-zomer 2016 is uitgegroeid tot een echte mix and match van alle items.”

 

 

Hoe is op jullie nieuwe insteek gereageerd?

 

“Goed, eigenlijk is bijna iedereen overgestapt op het inkopen van sets, omdat ze merken dat dit goed verkoopt. Sets die ze inkopen, verkopen ze 1 op 1 door aan de consument. Met onze SS2016-collectie kunnen ze inmiddels een hele Funky XS-wand creëren. We kunnen nu een hoofdmerk in een winkel worden, en dat is precies ons doel.”

 

 

Wat zijn de bestsellers?

 

“Digitale prints lopen zowel voor jongens als meisjes heel goed. Voor meiden verder de harembroekjes met prints en bijpassende shirts. Voor jongens de korte broekjes van denimsweat met het bijpassende shirt.”

 

 

Waar wordt Funky XS momenteel verkocht?

 

“In Nederland in zo’n 140, 150 verkooppunten. In België hebben we 30 verkooppunten, daar hebben we een agent en zijn we nog niet zo lang actief. In de toekomst willen we graag uitbreiden, Duitsland, Engeland en Frankrijk lijken geschikt. Wel in samenwerking met agenten, die hebben gewoon veel meer kennis van de lokale markt.

 

 

Wat zijn de toekomstplannen?

 

“We merken dat we de goede weg zijn ingeslagen met de uitbreiding, daar willen we op voortborduren. En we willen nieuwe items toevoegen zoals gebreide vesten of dunne winterjasjes. We bekijken alle plannen per seizoen, we werken graag stap voor stap.”

 

Info: www.funkyxs.com, 030-7440077

funky xs 1