TOP

Bestseller Bengels: Joe en Mie in Terneuzen

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Corine de Keijzer van Joe en Mie in Terneuzen: “De wintercollectie doet het altijd beter dan de zomercollectie.”

“Het afgelopen seizoen vloog een jurkje van Flo echt de winkel uit”, vertelt Corine de Keizer van Joe en Mie in Terneuzen. “Ik denk dat vooral de print erg aanslaat. Het jurkje heeft een panterprint met hartjes.”

Tieners

Joe en Mie verkoopt vanaf de maten 86-92 tot en met 182-188. Corine: “Maar we proberen ons ook echt op de jonge tieners te richten. Die leeftijd valt eigenlijk altijd tussen wal en schip omdat tieners te oud zijn voor een kindercollectie maar nog te jong voor een volwassen collectie.”

Bij die doelgroep doen de Deense merken het goed: “Ik merk dat merken als Grunt, Hound en Cost:bart als een trein lopen. Jongens en meiden tussen de dertien en zestien jaar kopen veel artikelen van deze merken. Ook hebben we voor de meiden het merk Be a Diva, wat zeer goed aanslaat en zelfs tot maat 182-188 gaat.”

 Zomer versus winter

Het weer heeft veel invloed op de verkoop bij Joe en Mie. De zomercollecties doen het vaak een stuk slechter dan de wintercollecties, vertelt Corine: “Nederland heeft een klimaat waar je winterkleding langer draagt dan zomerkleding.”

Dat is ook de reden dat Corine dit jaar vroeg met de uitverkoop begon: “Het is toch zonde als je dingen moet afprijzen omdat ze anders de winkel gewoon niet uitgaan”, vertelt ze. “We startten 5 juni met de uitverkoop. Rond deze periode zijn de meeste winkeliers/webshops al gestart en ben je daardoor ook min of meer gedwongen hierin mee te gaan. Het mooie weer liet lang op zich wachten maar dat resulteert dan nu dat we in deze periode nog goed kunnen verkopen.”

Leren

Ook nu bij de inkoop van de zomercollectie houdt Corine rekening met de weersinvloeden: “We bestaan pas vier jaar dus we zijn daarin ook echt nog aan het leren. We beginnen steeds meer te zien welke collecties het beste aanslaan, welke minder en waar we dan ook het beste in kunnen investeren. Als het achteraf blijkt dat we toch te weinig hebben ingekocht, bestellen we gewoon artikelen na voor de klant.”

Modeshow

Joe en Mie doet ook mee aan evenementen in de stad: “Laatst was er een modeshow op de markt waar we aan mee hebben gedaan samen met twee andere winkels, dit was een groot succes. Wij zitten met onze winkel aan de markt en dat is in dit soort gevallen echt heel erg leuk. Als er iets gebeurt, dan is het op de markt.”

Voor de vaste klantenkring is er bij Joe en Mie een digitale nieuwsbrief waarin nieuwe collecties worden aangekondigd. “Voor iedereen die niet is aangemeld op de nieuwsbrief plaatsen we updates op Facebook en Instagram. Zo blijft iedereen op de hoogte van wat er speelt in onze winkel.”

Joe en Mie is te vinden op Markt 14 in Terneuzen.