TOP

Gespot: webwinkel Born 2B Seen

Wat voegt webwinkel Born 2B Seen toe aan het toch al overweldigende aanbod in het kindersegment. En hoe probeert e-tailer Geraldine Kol gevonden te worden.

Wanneer ben je op het idee gekomen om een webshop te openen?

“Ik ben altijd op zoek naar mooie en unieke producten, voor mijzelf maar ook voor mijn kinderen. Ik koop het meeste in buitenlandse online shops. Er bestaan zo veel mooie merken welke in Nederland nog niet te koop zijn maar al wel door de stylisten onder de aandacht worden gebracht in kids-en fashionmagazines. Dit bracht mij op het idee om de leukste merken uit te kiezen en zelf in een online boetiek te gaan verkopen.”

Wat was het zetje om daadwerkelijk te beginnen?

“Met mijn communicatiebureau NOQ Concepting heb ik in 2011 een aantal mooie projecten gerealiseerd. Hierdoor had ik financieel gezien de ruimte om goed te kunnen investeren in Born2BSeen.com.”

Wat is de rode draad in je assortiment?

“Unieke producten gemaakt van zachte natuurlijke materialen in mooie kleuren. Veel items zijn handgemaakt of met de hand afgewerkt. Wij hebben er ook op gelet dat de producten eerlijk worden geproduceerd. En onze producten moeten lekker draagbaar zijn.”

Waarmee denk je je te onderscheiden van andere webshops?

“Online shoppen moet, net als in een reguliere winkel, een beleving zijn. Daarom hebben wij veel tijd gestoken in de vormgeving, het creëren van een eigen sfeer, onze style- en trendpagina’s om inspiratie op te doen en, niet te vergeten, het aanbod van onze unieke merken waarvan de meeste nog niet in Nederland te koop zijn.”

Wat is het eerste label dat je inkocht? Waarom dat label? 

“Mormor.nu. Ik was er meteen verliefd op, de met de hand gebreide kasjmieren truitjes en vestjes, van een mooie kwaliteit en pasvorm. Toen ik het verhaal erachter las, was ik echt verkocht. Mormor is het Deense woord voor grootmoeder. Het merk brengt een team van grootmoeders bij elkaar om mooie breisels voor kinderen te maken. Iedere grootmoeder heeft haar eigen brei-stijl, daarom is elk item net even anders. Echt uniek dus.” 

Wat doe je om gevonden te worden op internet?

“Ik heb een selectie gemaakt van diverse sites om op te adverteren zoals Flavourites.nl waar we sinds deze week op staan. Binnenkort zullen we ook op de webshoppagina van Ilovefashionnews te vinden zijn.” 

Op welke social media ben je te volgen en waarom?

“Op Twitter en Facebook, omdat onze doelgroep gebruik maakt van deze social media.”

Facebook: http://www.facebook.com/BORN2BSEEN

Twitter: @BORN_2B_SEEN