TOP

Gespot: webwinkel Neufmoisbelle

Wat voegt webwinkel Neufmoisbelle.com toe aan het toch al overweldigende aanbod in het kindersegment. En hoe probeert e-tailer Ankie Duis gevonden te worden?

Wanneer ben je op het idee gekomen om een webshop te openen?

Eigenlijk al tijdens mijn eerste zwangerschap in 2005. Het leek mij veel handiger om zwangerschapskleding online te kopen in plaats van allerlei verschillende winkels af te moeten gaan. Ik had ook heel weinig tijd omdat ik full time werkte. Na mijn tweede zwangerschap was ik nog meer overtuigd van de toegevoegde waarde van zo’n webshop. Uiteindelijk ben ik pas in 2010 begonnen.

Wat was het zetje om daadwerkelijk te beginnen?

Doordat het idee zo lang in mijn hoofd bleef zitten was ik overtuigd dat het een goed idee was. Ik ben nogal creatief en impulsief en heb soms te veel ideeën. De ideeën die blijven hangen zijn meestal goed en daarom heb ik de stap durven zetten. Het hielp ook wel dat ik al een eigen zaak had. Ik hoefde mijn baan niet op te zeggen of zo.

Wat is de rode draad in je assortiment?

Een goed prijs-kwaliteit verhouding. Daar sta ik zelf ook het meeste achter.

Wat is het eerste label dat je inkocht? Waarom dat label?

Dat was Noppies. Ik ben hiermee begonnen omdat zij een heel groot basisassortiment hebben. Hierdoor hoefde ik niet direct hele grote voorraden in te kopen. Ik moet wel zeggen dat ik de inkoop nogal onderschat had. Ik had hier een veel te klein budget voor gerekend. Het eerste jaar heb ik enorm veel geïnvesteerd in het opbouwen van een breed assortiment.

Waarmee denk je je te onderscheiden van andere webshops?

We willen ons onderscheiden door een heel ruim assortiment aan te bieden. We hebben zowel bekende merken zoals Noppies, Queen Mum, Mamalicious maar we willen vrouwen zeker ook laten kennismaken met hele leuke minderbekende merken zoals 9fashion, Torelle, Amoralia, Cache Coeur, PregO. Ook besteden we veel aandacht aan productgroepen die bij andere winkels en webshops minder aan bod komen zoals badkleding, nachtkleding, borstvoedingskleding. 
Wat doe je om gevonden te worden op internet?

Op het vlak van marketing focussen we ons eigenlijk uitsluitend op Google. We proberen zo goed mogelijk te scoren in de natuurlijke resultaten van Google en doen ook aan Google Adwords.

Op welke social media ben je te volgen en waarom?
Eigenlijk zijn we hier nog niet zo lang actief mee. Door tijdsgebrek hadden we dit een beetje uitgesteld. Ik ben inmiddels wel overtuigd van de toegevoegde waarde. We merken nu al dat we veel bezoekers op de site krijgen via Facebook. En Twitter vind ik interessant voor het contact met andere webshops.

www.facebook.com/neufmoisbelle
Twitter: @9moisbelle
Neuf Mois Belle http://www.neufmoisbelle.com/; http://www.negenmaandenmooi.com/