TOP

Gespot: webwinkel Pompdelux

Wat voegt Pompdelux.com toe aan het toch al overweldigende aanbod van kinderkleding op internet? En hoe denkt e-tailer Penny Carlsen, Nederlandse distributeur van het Deense concept gevonden te worden?

Wanneer zijn jullie op het idee gekomen om een webshop te openen?

Pompdelux werd in 2006 gestart door Pia Davids en Marianne Hoffmann die vonden dat er een winkel ontbrak waar je goede kinderkleding kunt kopen zonder dat je meteen geruïneerd wordt. Ze werkten allebei jarenlang met mode en design.”

Wat was het zetje om daadwerkelijk te beginen?
“Na een reis naar Parijs hadden Pia Davids en Marianne Hoffmann hun nieuwe concept voor ogen. Ze wilden zelf kleding ontwerpen en produceren. En om de prijzen laag te houden, zouden ze die niet in de winkels verkopen, maar via homeshoppingarrangementen en in de eigen webshop. Sindsdien verkoopt Pompdelux tijdloze Scandinavische kleding in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en sinds augustus 2012 in Nederland. Als alles volgens plan verloopt, zullen er de komende jaren nog meer landen bijkomen.”

Wat is de rode draad in het assortiment?
“Het unieke design. Naast de kwaliteitseisen die we voortdurend stellen, is het ons doel om een unieke stijl te creëren die de persoonlijkheid van het kind onderstreept. Daarom ontwerpen we alles zelf: van de knopen tot de stof en de print. We zorgen voor een snit en een stijl die kinderen een optimale bewegingsvrijheid biedt, terwijl ze er leuk uitzien. De designers halen hun inspiratie uit de trends voor volwassenen, maar zullen nooit vergeten dat het om kinderkleding gaat. De items zijn comfortabel en kunnen goed tegen een wasbeurt. We lanceren jaarlijks twee collecties: onze lente-zomercollectie in het vroege voorjaar en onze herfst-wintercollectie aan het eind van de zomer.”

Waarmee denk je je te onderscheiden van andere webshops?
“Het unieke design en het onderscheidende verkoopconcept. De kleding gaat van ontwerp via de productie direct door naar de klant, zonder tussenkomst van een winkel. De klant kan bij haar thuis winkelen via een home arrangement dat ze kan boeken bij de consulenten in Nederland of via de webshop.  Pompdelux brengt een totaalcollectie voor alle leeftijdsgroepen, van de babymaatjes 80-98, tot de grotere kinderenmaten 104-152; en van nachtkleding tot buitenkleding, kleding voor alledag en voor feestelijke gelegenheden. De kwaliteit gaat samen met een voordelige prijs.”

Wat doe je om gevonden te worden op internet?
“We maken gebruik van Google adds, onze eigen website, onze nieuwsbrieven en Flavourites.nl. Onze Nederlandse consulenten dragen een steentje bij via hun eigen Facebook-pagina’s.”