TOP

H&M en WWF lanceren kindercollectie

Kledingketen H&M heeft in samenwerking met het Wereld Natuurfonds een collectie kinderkleding ontworpen.

Twee weken lang kun je bij H&M een collectie kinderkleding met dierenprints kopen. De kinderlijn komt voort uit een samenwerking met het Wereld Natuurfonds. Het achterliggende idee van de collectie is het helpen van bedreigde diersoorten. Tien procent van de opbrengsten uit de verkoop gaan naar het WWF.

Een duurzame collectie

De WWF-collectie is gemaakt voor baby’s en kinderen tot 14 jaar oud en bestaat uit truien, T-shirts, jurken, maillots, broeken en pyjama’s in de kleuren beige, grijs en gebroken wit. De kleding is gemaakt van comfortabel en gemakkelijk te dragen biologisch katoen en er staan verschillende prints van dieren op als een sneeuwluipaard, tijger, reuzenpanda en een ijsbeer. Daarnaast is sommige kleding voorzien van teksten als ‘Roar for wildlife’, ‘Protect my habitat’ en ‘Let’s go wild’.

H&M en WWF

‘Het doel van de collectie is om klanten van H&M te stimuleren om de planeet te geven’, meldt H&M in een persbericht. Sinds 2011 werkt H&M samen met WWF en het bedrijf maakte bekend deze samenwerking nog vijf jaar lang aan te gaan. De samenwerking richt zich op het beheer van water en klimaat actie, en duurzaamheid in de mode.

Tussen 29 september en 13 oktober is de collectie te koop in H&M-filialen en via de webshop.