TOP

Hoe gaat het met: Koel4kids

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag ‘hoe gaat het met’? Ditmaal spreken we met Heidy van Elk, mede-oprichter/eigenaar van Koel4kids.

En, hoe gaat het met Koel4Kids?

“Het gaat goed, ondanks dat de detailhandel het niet makkelijk heeft. Winkels zijn nog redelijk voorzichtig en er zijn wat verkooppunten afgevallen doordat ze zijn gestopt. Maar we blijven positief: de sterkste ondernemers blijven over en de collectie voor komende zomer is goed ontvangen. Al met al hebben we het best goed gedaan en dat met minder klanten, dus we zijn tevreden.”

Schoenen zijn een geliefd product in kindermodezaken, wat merken jullie daarvan?

We geven graag de voorkeur aan winkels met een goede schoenenafdeling. Waarbij de nadruk vooral op kleding ligt en met maar een paar schoenen in het assortiment, vinden we niet interessant. Liever kiezen we dan voor combiwinkels met een volwaardig schoenenaanbod. Zoals bijvoorbeeld Hipsz in Arnhem, wat een mini-warenhuisje is. Daarnaast bieden we vaak ook exclusiviteit, dus dan is het handiger als een verkooppunt wel een redelijke collectie biedt.”

Hoeveel verkooppunten heeft Koel4kids nu?

“Circa 130 in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. In Nederland zijn we vertegenwoordigd met ongeveer 90 verkooppunten. We willen graag groeien in Duitsland en Frankrijk, maar door de slechte marktomstandigheden hebben we dat even op een laag pitje gezet. Maar het zou heel goed kunnen dat we dit volgend jaar weer oppakken.”

Wat is de kracht van het merk?

“Een simpele, coole en kleurrijke uitstraling. Inmiddels worden we dan ook regelmatig gekopieerd op deze vlakken. Verder letten we op kwaliteit en sturen we op goede consumentenprijzen.”  

Wat zijn de bestverkochte items?

“Voor komende zomer hebben we veel sneakers en lage laarsjes verkocht. Mooie, echt lederen sandalen gaan ook goed. Ballerina’s verkopen duidelijk minder, net als sandalen kunnen die maar kort gedragen worden, in plaats van  één seizoen. Op dit moment verkopen laarsjes zoals altijd goed. Het najaar is heel sterk begonnen en er werd al veel bijbesteld. Toen werd het weer mooi weer, waardoor de verkopen iets minder werden.”

Veel kinderwinkels maken lastige tijden door. Hoe denkt Koel4Kids mee?

“Via onze b2b-site kunnen retailers zelf voorraad nabestellen. Als ze merken dat een artikel goed verkoopt of als ze kleuren of modellen missen. De website biedt flexibiliteit.”

Wat kunnen we nog verwachten de komende tijd?

“We zijn druk bezig met de nieuwe wintercollectie en het zoeken naar nieuwe geschikte winkels. Daarnaast zijn we actief met onze webshop, die erg goed loopt.”  

Land van herkomst: Nederland

Verkoopinformatie: 070-2115786

Sinds: 2006

Doelgroep: 4-12, maat 23 tot en met 40

Prijzen (winkelverkoop): vanaf 85 tot 115 euro winkelverkoop