TOP

Jan Pas gebruikt 3D-voetscan om beter advies te kunnen geven

Schoenenwinkel Jan Pas is de eerste in Nederland die een 3D-voetscan gaat gebruiken. Met het apparaat kan ook rekening gehouden worden met groeiende kindervoeten.

Jan Pas is de eerste schoenenwinkel in Nederland die gebruik gaat maken van een 3D-voetscan om de exacte schoenmaat van de klant te vinden. Dat laat het bedrijf weten via een persbericht. “Samen met Red-Rag en Develab zijn wij deze innovatieve ontwikkeling aangegaan”, laat Toin Bruin van Jan Pas weten. De nieuwe functie kan gratis gebruikt worden in de winkels in Den Ham en Wierden.

De voetscan kan momenteel alleen nog gebruikt worden bij kinderen die op zoek zijn naar schoentjes. “We hopen snel andere merken toe te kunnen voegen aan de database, waaronder ook dames- en herenschoenen.”

Technologie

Om een juist advies te kunnen geven, zijn alle kinderschoenen aan de binnenkant gemeten met de XRay-scanner van SafeSize. Bij de klant worden de lengte en de breedte van de voeten, de hoogte van de wreef en het verschil tussen de linker-en de rechtervoet gemeten. Hierna geeft het een indicatieve schoenmaat weer. De 3D-scan werkt met een groeiprognose aan de hand van de leeftijd en lengte van het kind en de grootte van de voetjes.

Zo wordt precies zichtbaar hoe de voet van het kind in de schoen zit en waar de voet met de schoen knelt. “Hier ligt veel wetenschappelijk onderzoek aan ten grondslag wat deze groeisimulator tot een unieke en waardevolle tool maakt”, schrijft Raymond ten Hove, European Sales Manager van SafeSize.