TOP

Kik-Kid opent eigen webshop

Nederlands kindermodelabel Kik-Kid heeft een eigen webshop gelanceerd. Hier wordt een groot deel van de collectie verkocht, te beginnen met de items voor de winter.

In de webshop van Kik-Kid verkoopt het merk de nieuwe collectie direct aan de consument. De opening van de webwinkel past in de groeistrategie van het kindermodelabel, dat dit jaar zijn 20-jarig bestaan viert. Kik-Kid heeft ook al een online outlet.

 

Verlanglijstje 

 

In een uitgebreid interview in de printeditie van Bengels #3 vertelt oprichter en eigenaar Ineke Grovenstein dat een eigen, fysieke winkel ook nog op het verlanglijstje staat. “Het liefst open ik in Amsterdam een pop-up store. Maar mijn motto is: ‘go with the flow’. Er gebeurt continu zoveel en je weet nooit wat er op je pad komt.”

 

Twaalf mutsjes 

 

Grovenstein startte Kik-Kid in 1996. Destijds begon ze met twaalf gehaakte mutsjes, voorzien van het handelsmerk van Kik-Kid: een grote ster. Inmiddels wordt het kindermodemerk in zo’n twintig landen wereldwijd verkocht. De collectie bestaat uit onder meer wikkeljurkjes, broekjes, wanten, truien, jassen en ondergoed vanaf babymaat 56 tot en met de tienermaat 152.

In 2010 startte Grovenstein de vrouwencollectie Is.Is Womenswear. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.