TOP

Nieuwe shop: Wonder for kids

Nijmegen is een nieuwe kinderwinkel rijker: Wonder for kids. De kleding- annex lifestylewinkel voorziet volgens een van de eigenaren de behoefte van hippe mama’s aan dito kindermode. “We zijn zelf onze doelgroep.”

Eigenaren van Wonder for kids Sanne Koets en Esmé Melis, wat is jullie achtergrond?


Esmé: “We hebben allebei ervaring met retail. Sanne werkte bij een sieraden- en kledingwinkel met een online winkel en ik kom bij Ikea vandaan. Daar had ik de leiding over het stylingteam. Met onze verschillende ervaring vullen we elkaar goed aan. Daarnaast heeft Sanne geblogd over haar dochter en het moederschap, zij had al veel contacten in de kindermodebranche.”


Jullie zijn pas anderhalf jaar geleden een online label gestart, waarom nu een fysieke winkel?


“Ons eerste merk Rock that label hebben we gelanceerd naast onze baan. Het key-item daarvan is een gehaakte hangwieg en dat werd vrij snel een hit. We kregen er allebei heel veel energie van en haalden er veel plezier uit. We wilden meer.”


“Eerst hadden we nog het idee om online uit te breiden met merken, maar we realiseerden ons al snel dat we dat in onze stad beter fysiek zouden kunnen brengen. Als je op Instagram kijkt als moeder, wat we zelf ook zijn, zie je toch een hele wereld aan foto’s van producten die je niet kon vinden in Nijmegen. We besloten dus om het zelf te gaan doen, voordat een ander het zou doen.”


Welke merken verkopen jullie?


“We verkopen kinderkleding voor de leeftijd van 0 tot 8 en daarnaast kinderschoenen, cadeauartikelen, accessoires en boeken. Qua kinderkleding verkopen we mooie, betaalbare basics en items uit het hogere segment, zoals Mini Rodini. Die zijn goed te combineren met elkaar, dat is onze kracht.”


“We proberen wel de exclusievere merken te brengen, die je niet overal kunt kopen. Denk aan Iglo+Indi, Mingo, CarlijnQ, Lucky no7, Nixnut, Phil&Phae, Gosoaky en qua schoenen Bergstein en Mockies. Er zitten leuke, kleinere, Nederlandse merken tussen die net als wij de stap hebben gewaagd om vanuit een passie zelf iets op te zetten. Dat is ook bijzonder.”


“’Het is snel gegaan. In het voorjaar 2016 namen we het besluit om ervoor te gaan en hebben we onze baan opgezegd. Vrij snel daarna vonden we dit pand en zijn we aan de slag gegaan. Op 3 september zijn we officieel open gegaan.”


Hoe was de opening?

 

“Ja, meteen heel druk. We hebben het gecombineerd met de Back to school-tour van Kindermodeblog van Frederieke Wieberdink, een bekende in het wereldje van de kindermode. We hebben haar uitgenodigd, dan komt er veel volk op af. Frederieke heeft de styling van de kinderen gedaan, waarna ze op de foto konden. Op een gegeven moment hadden we denk ik wel een stuk of 15 kinderwagens binnen staan.”


Hoe ziet de winkel eruit?


“We hebben het Scandinavisch ingericht. Ik kom toch ook bij een Scandinavisch bedrijf vandaan en die stijl heeft de voorkeur. Sanne en ik houden allebei van licht en fris. Voor ons zat er een kunsthandel in het pand, alles was zwart. We hebben eerst alles wit geschilderd. We combineren vooral natuurlijke materialen. Zo hebben we de wand afgebikt waardoor de stenen muur nu zichtbaar is en er liggen een houten vloer en achterin een betonnen vloer in. De kleur en warmte komt van de kinderkleding.”


Wat is jullie ambitie?


“We willen uitbreiden in maten. Omdat we snel moesten handelen, hebben we veel uit stock gekocht en dan is de keuze niet zo ruim. We willen zeker richting de tien jaar gaan, de vraag naar kleding voor de grotere maatjes hebben we al.”


“Uiteindelijk willen we de winkel ook verruimen. Het winkelvloeroppervlak is zeventig vierkante meter. Maar het achterste gedeelte hebben we dicht gegooid, omdat we het nu nog liever knus en gezellig willen houden. Straks kunnen we die ruimte erbij trekken, eerst dit verder opbouwen.”

Wonder collectie

Het interieur van de winkel is fris en een combi van natuurlijke materialen.

Wonder interieur kassa

De kassa van Wonder for kids hebben de eigenaren zelf betegeld. 

Wonder openingsdag

De openingsdag van Wonder for kids. 

 

Foto’s: Kindermodeblog.nl. Daar staat de complete fotoreportage.