TOP

Kidscase en ontwerper Antoine Peters blij met samenwerking

Kindermodemerk Kidscase en conceptueel ontwerper Antoine Peters zijn zo tevreden over hun samenwerking dat er een derde collectie in de maak is. Is dit de opmaat voor Peters’ eigen kinderlijn? We vroegen het hem tijdens de presentatie van Kidscase + Antoine Peters AW16/17.

Het eerste pakje dat Antoine Peters’ zoon Alf aan werd getrokken vlak na zijn geboorte op 1 april 2015, was van Kidscase. Met dat duurzame, Nederlandse merk – dat onder meer bekend staat om de fijne pasvorm en subtiele details – zou hij wel zijn eerste kindercollectie willen ontwerpen. 

 

Dus stuurde hij de eigenaren Jacqueline van Nieuwkerk en Merel Verbrugge een mail met het verzoek om samen een kinderlijn te ontwikkelen. Het resultaat van die eerste kruisbestuiving werd woensdag 7 september 2016 vol trots getoond in Hotel Droog in Amsterdam.

 

KidscaseAntoine Peters collectie 1 op rek

De collectie Kidscase + Antoine Peters bestaat uit kleding en accessoires.

 

Googelen 

 

“We kregen die mail en moesten wel even zijn naam googelen”, moet Merel Verbrugge bekennen. “Hij is meer bekend onder jongeren, dat is voor ons interessant. We bestaan nu zestien jaar en zijn zelf de vijftig gepasseerd, dan is een frisse, jonge invloed wel fijn. Bovendien is het een hele fijne samenwerkingspartner.”

 

KidscaseAntoine Peters allemaal

Merel Verbrugge, Alf, Antoine Peters en Jacqueline van Nieuwkerk bij de presentatie.

 

De speelse capsulecollectie Kidscase + Antoine Peters AW16/17 is voor kinderen van 3 maanden tot tien jaar oud. Het bestaat uit onder meer sokken, mutsjes, sweaters, gebreide truien die elk zijn voorzien van prints met het voor Peters’ kenmerkende beeldmerk: de lach. 

 

Optimisme

 

Die lach in de print van deze capsulecollectie verwijst naar zoon Alf, die volgens de kersverse vader overal om moet lachen. “Kinderen hebben een niet te stoppen ontdekkingsdrang en levenslust. Ik vind het belangrijk ze daarin serieus te nemen. Dus heb ik kleding ontworpen die optimisme uitstraalt en die ik het liefst zelf zou willen aantrekken.”

 

Kidscase  Antoine Peters trui 

De lach is kenmerkend voor de kindercollectie van Antoine Peters voor Kidscase. 

 

Niet alleen de prints, maar ook de details zijn opvallend in deze kinderlijn. De zakken op de broekjes lopen aan de buitenzijde door tot onder de knieën, er zitten subtiele, schuine ritsjes in de halslijn van truien en de neklijn van een T-shirt loopt door tot over de armen.

 

Eigen kinderlijn 

 

Verbrugge is tevreden met de verkoopresultaten van deze eerste collectie. “Die is goed verkocht, vooral in de Nederlandse winkels. Maar ook in Japan loopt het erg goed, de grafische T-shirts in het bijzonder.”

 

Inmiddels werken Peters en Kidscase achter de schermen aan de derde collectie. Is dit de opmaat naar een eigen kinderlijn voor de conceptueel ontwerper? “Nee”, reageert Peters resoluut. “Juist de combinatie met Kidscase geeft mij de gelegenheid de kinderlijn te ontwerpen, zij hebben de knowhow, dat is voor handig. Zo kan ik me blijven focussen op de ontwerpen.”

Kidscase  Antoine Peters collectiebeeld 1 Kidscase  Antoine Peters collectiebeeld 2