TOP

Kinderlabel AO76 verspreidt positiviteit

“We create long-lasting kidswear for a kind, happy and healthy planet”. Deze woorden staan te lezen op de sprankelende website van het Belgische kinderlabel AO76. De kleding van AO76 sluit perfect aan bij buitenspeel-kinderen die zich graag uniek kleden. De kleding wordt gemaakt van stoffen die ze zelf ontwikkelen en die uitblinken in zachtheid, kwaliteit en comfort.

Uniek

Anno 2021 ligt de bedrijfsvoering in handen van Patricia Vandemoortele en haar zoon Gaspard. “Mijn zussen zijn een andere weg ingeslagen”, vertelt de ontwerpster die op dit moment bezig is aan haar zestigste (!) collectie voor AO76. De kleding van AO76 sluit perfect aan bij buitenspeel-kinderen die zich graag uniek kleden, aldus Patricia. “AO76 heeft echt een heel eigen signatuur. We zijn uniek in onze stoffen, kleurgebruik, grafische prints en afwerkingen. Wij kopen bijvoorbeeld geen stoffen in. Onze kleding wordt gemaakt van stoffen die we zelf ontwerpen en die uitblinken in zachtheid, kwaliteit en comfort.”

BeKindCrew

De ‘creative mind’ van Gaspard heeft al heel wat originele concepten bedacht. Neem het concept ‘BeKindCrew’. “We willen kinderen aanmoedigen iets vriendelijks voor een ander of de planeet te doen”, legt hij uit. “Zoals de hond van de buurman uitlaten of een brief aan je oma schrijven, dat soort kleine dingen. We roepen de kinderen op een foto van hun ‘BeKindAct’ op te sturen. Die plaatsen we op onze website en in ruil worden ze toegelaten tot de BeKindCrew. We hopen zo een positieve beweging op gang te brengen.”

Nieuwsgierig geworden naar AO76? Om een afspraak te maken of een preview, kunt u altijd contact opnemen met Maxine via mail Maxine@ao76.com of telefonisch op +32 474324637