TOP

Kledingdiscounter Lesara opent webshop in Nederland

Lesara is nog maar achttien maanden oud, maar heeft nu al webshops in Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg. Vanaf 3 juni kunnen ook Nederlanders winkelen bij de online kledingdiscounter.

Woensdag 3 juni heeft online kledingwebshop Lesara in potentie tweehonderd miljoen klanten: de webshop opent dan in Nederland en Italië. Dat meldt Emerce. Het bedrijf is al actief in Oostenrijk, Zwitserland en thuisland Duitsland.

De kleding, schoenen, sieraden en huis-tuin-en-keuken producten van webshop Lesara kosten een schijntje van de varianten met een merk (denk aan 15 euro voor een jurk en 10 euro voor een paar schoenen). Dit komt doordat de producten rechtstreeks uit de fabriek in China en Turkije komen en merkloos en in bulk worden ingekocht. Door producten zo goedkoop aan te bieden probeert Lesara een nieuwe online winkelketen te starten in Europa.

Kopen en retourneren van producten wordt de klant zo makkelijk mogelijk gemaakt met het betaalsysteem Klarna. Met dit systeem betaalt de klant na het ontvangen van de bestelling. Iedere twee weken betaalt Klarna deze bedragen uit. Het bedrijf neemt ook fraude- en kredietrisico voor zijn rekening.

De Zalando-oprichters en de oud-ceo van Puma hebben vertrouwen in de webshop: zij hebben begin 2014 geïnvesteerd in het bedrijf. Inmiddels hebben ook Mangrove Capital, FundersGuild en Fabrice Grinda geld gestoken in het bedrijf. Door de investeringen van deze laatste bedrijven kan de webshop ook openen in Nederland en Italië.