TOP

Kleine Fabriek gelijktijdig met Modefabriek

Komende zomereditie vinden kindermodebeurs Kleine Fabriek en modebeurs Modefabriek gelijktijdig plaats.

De 23ste editie van kindermodebeurs Kleine Fabriek, die dit jaar plaatsvindt op zondag 10 en maandag 11 juli, wordt ditmaal een bijzonder (groot) evenement. De beurs, die ook deze keer in de Amsterdamse Rai wordt gehouden, opent de deuren tezamen met modebeurs Modefabriek.

 

Dat is goed nieuws voor de doorgaans minder goed bezochte zomereditie van Kleine Fabriek. Volgens Sabine Heideveld, verantwoordelijk voor communicatie en pr van beide beurzen, is het een uitgelezen kans voor (inter)nationale bezoekers om in één bezoek aan Amsterdam, zo veel mogelijk van het aanbod tijdens de beurzen mee te pikken. 

[UPDATE]

Waarom is KF überhaupt als aparte beurs gestart in 2005?

“Met Kleine Fabriek wilden we laten zien wat er speelde in de markt: steeds meer concept stores popten op, met de unieke combinatie van kinderkleding en lifestyleproducten. Ook was het inkoopseizoen van kinderkleding toen nog anders dan dat van volwassen mode. Inmiddels ligt dat zo dicht bij elkaar dat het prima past om tegelijkertijd plaats te vinden.”

 

 

Was er vraag naar deze aanpassing?

 

Ja, er was wel vraag naar, vanuit verschillende (kinderkleding)merken werd aangegeven dat ze dit interessant zouden vinden. Dit biedt een uitgelezen nieuwe mogelijkheid voor (inter)nationale bezoekers om maar 1 x naar Amsterdam af te reizen. De nieuwe data voorkomen bovendien dat kleine fabriek samenvalt met andere internationale kindervakbeurzen, en biedt daarmee retailers, merken én pers de gelegenheid om alle events te bezoeken.

 

 

Wordt de wintereditie in januari 2017 ook een gelijktijdige beurs?

 

Nee, in de winter is er geen beschikbare locatie in Amsterdam om alles gelijktijdig te laten plaatsvinden.”

De wintereditie van Kleine Fabriek gemist? Lees hier de reportage.

 

Kleine Fabriek 1