TOP

Bestseller kindermode: Hommeltje in Opheusden

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Wanda Prijs van Hommeltje in Opheusden: “Mensen willen nu een dikke trui, terwijl de voorjaarscollectie alweer binnenkomt.”

Wanda Prijs van Hommeltje in Opheusden merkt veel van het wisselende weer: “In december was het heel warm, mensen kwamen dan echt niet voor een trui. Nu hebben ze wel dikke truien en vesten nodig maar hangt er bijna niets meer. Er zijn nog maar enkele stuks in de sale. De voorjaarscollectie komt zelfs alweer binnen.”

Gereformeerd

Bij Hommeltje zijn vooral de spijkerbroeken van Name it populair: “Dat blijft gewoon een favoriet. Daarnaast zijn in mijn winkel de jurkjes en rokjes onmisbaar. De winkel ligt in een vrij gereformeerd gebied, in de directe omgeving zijn vier kerken. De meisjes moeten een jurk of rok aan naar de kerk. Ik zou een dief zijn van m’n eigen portemonnee als ik geen jurkjes of rokjes zou verkopen.”

Nepleer

De limited edition collectie voor meisjes van Name it is ook net binnen bij Wanda: “Hij is nu al erg populair. De kleurtjes zijn ook gewoon heel mooi en de collectie zelf is aardig vernieuwend. Er zitten heel leuke nepleren rokjes tussen.”

Kledingparty

Bij Wanda is er een mogelijkheid tot een zogenaamde ‘kledingparty’: “Dat houdt in dat er gereserveerd wordt door een klant voor een bepaalde datum. Ik zorg dan voor koffie en thee en wat lekkers en de klant neemt meer klanten mee. We geven dan 20 % korting op alles en de organisator krijgt nog eens 10% van de omzet van die avond als cadeaubon. Die avonden zijn altijd heel gezellig.”