TOP

Lief! lifestyle verlaagt prijzen, meer licentieproducten

Na de doorstart midden 2015 lijkt Lief! Lifestyle in 2016 voor groei in de breedte te gaan. Dat gaat het de door het aantal licentieproducten te vergroten en de prijzen te verlagen.

Na het faillissement van Lief! Lifestyle in mei 2015 en de daarop volgende overname door het Duitse Kanz Financial Holding, werd na de doorstart in november van vorig jaar de eerste internationale monobrand store geopend in Berlijn. Dit jaar richt het bedrijf de pijlen op expansie.

De nadruk wordt nog meer gelegd op lifestyleproducten. Vanaf herfst/winter 2016 worden daarom de verzorgingsproducten van Nature’s Choice, lifestyleproducten van Merison, schoenen van AFG International, sokken en haaraccessoires van Nedac-Sorbo en fietsen van Kubbinga aan het product- en licentieportfolio van Lief! Lifestyle toegevoegd.

Prijsverlaging

John van den Herik, head of licensing Lief! Lifestyle vertelt hierover: “De missie voor Lief! Lifestyle voor de komende jaren is om van het merk een breed en toegankelijk internationaal baby- en kids lifestyleconcept te maken. Eén van de eerste stappen om dit doel te bereiken is het verlagen van de prijzen met gemiddeld zo’n 20 tot 25 procent. Dit aanscherpen van de prijzen zal gebeuren vanaf de aankomende zomercollectie.

Door de internationale ambitie is er de laatste maanden hard gewerkt aan het versterken en uitbreiden van het licentiemodel. We zijn hierin perfect geslaagd en hebben met sterke internationale licentiepartners ons concept kunnen uitbreiden en zijn klaar voor de toekomst.”

Over Lief!

Lief! Lifestyle wordt in 2005 opgericht door Yvonne Woudstra. Het lifestylemerk is een succes en ligt al gauw bij verkooppunten zoals de Bijenkorf en Kids Factory. Vanaf 2006 opent Woudstra diverse eigen winkels, in 2007 gaat de webshop online. In 2007 wordt ook besloten samen te werken met diverse licentienemers, het bedrijf breidt hierna uit met tientallen productgroepen voor kinderen en volwassenen. In mei 2015 gaat Lief! Lifestyle failliet omdat de verliezen te hoog zijn opgelopen. Met behulp van het Duitse Kanz Financial Holding maakt het bedrijf enkele weken later een doorstart.

 

lief lifestyle 2