TOP

Bestseller kindermode: De Toverbal in Enschede

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Wendy van der Most van de Toverbal in Enschede: “Het voordeel is dat mensen altijd kunnen bestellen en altijd kunnen zien wat we hebben.”

Wendy van der Most, mede-eigenaar van de Toverbal, heeft veel kleur hangen in de winkel. “Je ziet veel kleur in de collecties. Vooral veel fel geel voor de jongens en de wat zachtere kleuren voor de meisjes, de pastel kleuren.”

Funcky XS en Someone

Er zijn twee merken die er uit springen bij de Toverbal. “Voor de jongens verkoopt Funcky XS heel goed. Voor de meisjes is dit Someone. De jurkjes zijn erg populair omdat deze printjes hebben en leuke kleurtjes. We hebben ook Blue Seven maar dit is donkerder en verkoopt daarom wat minder.”

Collectiewisseling

En hoe zit het met de wisseling van collecties? “We zijn net begonnen met de winkel. We zijn nog geen jaar open. We hebben nu een aantal merken in de winkel hangen, zoals Funcky XS en Someone, maar ik weet niet wat we houden en wat er bij komt. Ik denk wel dat we een aantal plukjes van de huidige merken houden. Van het najaar krijgen we voor zowel de jongens als de meisjes het merk Chaos and Order en het jeansmerk Lemmi erbij.”

“De korte broeken verkopen op dit moment wat lastig. Dit komt door het weer denk. De jurkjes daarentegen lopen wel goed. Maar daar kunnen ze een legging onder doen en een vestje erover en dan kunnen ze het al aan.”

Promotie

De Toverbal maakt op dit moment nog gebruik van verschillende promotiekanalen. “We adverteren bij een speelparadijs. Daar verschijnt de winkel op de tv. Ook adverteren we in een huis-aan-huisblad. We gaan alleen met beide stoppen want het brengt ons niet veel. Op Facebook zijn we ook actief. We zetten er een berichtje op als er een nieuwe collectie is of als we een actie hebben. Zo hadden we laatst een fotoshoot. De mensen die wat gekocht hadden konden hier aan meedoen en een waardebon krijgen en een poster winnen.”

Of de promotie via Facebook werkt? “Ja. Tijdens de actie van de fotoshoot kregen we veel extra likes. Ook zetten we wel eens een setje kleding op Facebook met foto’s en dan komen mensen die dat op Facebook gezien hebben naar de winkel om te vragen of we dat nog hebben. Facebook is veel sneller en daarnaast ook goedkoper.”

Activiteiten

“Tijdens de feestdagen hadden we koopavonden. Normaal hebben we deze niet maar tijdens de feestdagen kregen de mensen extra korting tijdens deze koopavonden. Ook hebben we een keer een modeshow georganiseerd maar dit werkte niet helemaal. We zijn een kleine winkel en moesten heel veel regelen zoals kleding bijbestellen zodat alle kinderen wat paste.”

Webshop als extraatje

De Toverbal heeft ook een webshop. “Het voordeel hiervan is dat mensen altijd kunnen bestellen en altijd kunnen zien wat we hebben. De webshop is als extra erbij, hij is daarom ook erg simpel. Alleen het merk Someone scoort hier ook eigenlijk goed. Mensen zijn hier echt naar op zoek. Als we verder gaan met de winkel willen we de webshop wel uitbreiden. We zijn er op dit moment al wel een beetje mee bezig.”

De Toverbal is te vinden aan de Deurningerstraat 65 in Enschede. 

De Toverbal 1

De Toverbal 3De Toverbal 2

Foto’s credit De Toverbal