TOP

Liesje is Lief in Geldermalsen (Liesbeth Kuijpers)

“Ik heb een kleine winkel van 20 vierkante meter aan huis. Daar verkoop ik Lief al sinds de opening van de zaak vier jaar geleden, en verder de merken Little Feet, Mim-pi, Dodipetto en Uniq &I. Mijn collectie loopt tot maat 128. Door de crisis merk ik dat het seizoen rustiger is begonnen dan anders. Toch is de verkoop van winterspullen al goed op gang. En dat ondanks het mooie weer van de afgelopen week. Met name de winterjassen zijn al uitgedund. De meeste jassen verkoop ik nog altijd met 30 graden in de zomer. Op basis van vorige winter had ik gedacht dat de winterjassen van Mim-pi het best zouden scoren. Toen waren ze niet aan te slepen. Nu is dat anders. Zelfs nu ik ze op marktplaats aanbied, kan ik niet zeggen dat de verkoop loopt. Ze zijn ook 10 euro duurder dan vorige winter. Van Lief zijn alle jassen wel op, wellicht door de prijsklasse – ik heb alleen voor jongens nog een model hangen. Op Lief komt men echt binnen, maar ben dan ook de enige die de kleding van Lief heeft. Ik was in Geldermalsen de eerste en ben nog altijd de enige. Dat Lief met andere lijnen wel in Geldermalsen ligt, werkt verwarrend voor klanten. Dan zien ze het Lief-behang in de plaatselijke interieurzaak en komen ze mij vertellen dat ik toch van Lief was.”

Gereformeerde klant

“Ook het klassieke Dodipetto loopt hier erg goed. Geldermalsen is een gereformeerd dorp. Dodipetto brengt een betaalbare, klassieke collectie uit en dat slaat aan. Ook valt er op de kwaliteit niets aan te merken. Ik heb er nog nooit iets van retour gezien. In Geldermalsen zit ook geld. Op zondag gaat men hier echt over the top naar de kerk. Prachtig aangekleed, super chique, in vol ornaat, compleet met hoedjes en sjaaltjes erbij. Strak in het pak zeg ik altijd. Ik denk dat 30 tot 40 procent hier gereformeerd is. Tegenover mijn winkel zit een christelijke boekhandel en de klanten daar willen ook bij mij weleens binnenwippen. Dan heb je gelijk de hele kerk. Hoewel ik zelf niet kerks ben, zal ik op zondag┬ádus niet m’n auto gaan wassen. Er zitten in Geldermalsen echt veel kinderwinkels, maar we bijten elkaar niet omdat we in verschillende segmenten werken. Zo heeft de ene Tommy Hilfiger, de ander Vingino en Retour.”