TOP

Madam Mik Mak, Schiedam (Rita van Rijswoud)

“Mim-pi was de afgelopen week mijn best verkochte merk. De klant kwam af op de ‘ronddraai’-jurkjes, het liefst zo uitgewerkt mogelijk. Ze kosten 69 euro. Verder loopt Dodipetto als een speer: de hele zwart-witserie van tunieken, jurkjes en leggings met een glittertje. De verkoop van jongenskleding is echt verschrikkelijk. In Schiedam wordt niets besteed aan jongens. Jongens zijn het niet waard, hoor ik vaak. Je kunt ze ook in iets ouds laten spelen, denk ik dan, en de mooie kleding bewaren voor een feestje of naar school. Ik heb hele leuke jeans voor jongens. Verder heb ik printshirts al voor 20 euro en zelfs voor 6 euro. Helaas grijpen ze het liefst iets van het vijf-eurorek. Als een moeder met een jongen en een meisje naar de winkel komt, wordt het meeste geld uitgegeven aan het meisje. Vingino is een constante factor in mijn winkel. Dat is de naam. Zelfs een jutezak met Vingino erop zou verkopen. Hun publiekscampagne werkt goed. Dat zouden meer merken moeten doen. Het helpt mij in elk geval enorm.”