TOP

Micro-fashion: kinderen gekleed als volwassenen

Een jongetje van vier jaar oud met dezelfde kledingstijl als David Beckham. Een meisje van acht met stiletto en een Chanel zonnebril. Micro-fashion, het kleden van kinderen als mini-volwassenen, wordt ook wel gezien als de trend van dit moment.

Tik het trefwoord ‘micro-fashion’ in op Pinterest en talloze foto’s van stijlvolle kinderen verschijnen op het beeldscherm. Het idee achter de hype is om kinderen zo modebewust mogelijk te kleden, alsof het volwassenen zijn. Niet alleen op Pinterest is het een hype, ook op Tumblr en Instagram wordt het gezien als een groeiende trend.

Trend

”De trend begon doordat moeders foto’s gingen delen van kinderen verkleed als hen. Winkels zoals H&M en Zara produceren steeds vaker volwassen kleding voor kinderen. Vergeet de prinsessen t-shirts”, vertelt Krista Thompson, directeur van kinderkledingmerk Boomerang Kids tegen de website Ottawacitizen.com

Hollywood

Ook Hollywood doet mee aan deze hype. Kim Kardashian kleedt haar dochter North in een passende outfit. En toekomstig mode-icoon Suri Cruise, dochter van Katie Holmes, showt graag haar volwassen look op het internet.

Accounts

Een populaire account is die van Ministylehacker. Het vierjarige jongetje Ryker, poseert voor de camera alsof hij een volwassen model is. Meer dan 180.000 mensen volgen het account op Instagram.

Ook de Instragram van Kidsfashionblogger wordt goed gevolgd. De account bereikt meer dan 20.000 mensen met inspirerende foto’s van stijlvolle kinderen.