TOP

Mijn shop is top: Broer & Zus in Amsterdam

In deze nieuwe rubriek gaat Bengels langs bijzondere kindermodewinkels. Want wat maakt de shop zo top? Dit keer is de beurt aan Broer en Zus in Amsterdam.


Hoe ben je de kindermodebranche ingerold?

“Vijftien jaar geleden begon ik met een stenen winkel aan de Rozengracht in Amsterdam. Als een van de eersten uit de kindermodebranche in combinatie met een webshop. Online werd booming, daar heb ik me toen fulltime op gericht tot ik het contact met de klanten ging missen. Mijn kracht ligt in het persoonlijke, dat is moeilijk om op internet over te brengen.”

Hoe bevalt 2015 tot nu toe?

“Januari was heel druk. Momenteel heb ik in samenwerking met Ruimtekoers een pop up store in Arnhem, dat ziet er heel tof uit. Het is spannend om te doen, zeker omdat ik er niet continu bij ben. Ruimtekoers maakt creatief gebruik van leegstand in samenwerking met RE.TALE. Donderdag is de opening van de pop up, het is superleuk om in een andere stad zichtbaar te zijn.”

Hoe onderscheid je je van andere kindermodewinkels?

“Mijn leidraad bij het inkopen is: worden kinderen hier blij van? Soms is dat letterlijk: T-shirts waar met een druk op de knop muziek uit komt. Kinderen vinden het superleuk in de winkel, dat helpt. Ik let erop dat de kwaliteit goed is van de kleding, dat moeders als het kindje eruit is gegroeid, het kunnen verkopen op Marktplaats of doorgeven aan een ander kind.”

Wat zijn je absolute bestsellers?

“Er is daarin verschil tussen online en de stenen winkel. Fysiek verkoop ik veel babyspullen. Over het algemeen verkopen FUB, Stella McCartney, Bobo Choses, Mini Rodini, mijn eigen merk en Munster Kids erg goed. Online is de consument verder qua trends. In de stenen winkel vinden de klanten Mini Rodini soms al iets te wild.”

Wat maakt jou een goede ondernemer?

“Je moet met kinderen als klanten snel kunnen werken. Als een kindje bijvoorbeeld moe is, is het lastig om te verkopen. Als je zelf kinderen hebt weet je uit je eigen ervaring als moeder soms beter hoe zaken werken. Daarnaast ben ik al 15 jaar online bezig. Verder blijf ik dichtbij mezelf, ik heb verstand van zaken, ga voor de best mogelijke service en volg de trends niet klakkeloos.”

Facts & Figures

EigenaarRoos Vos

Adres: Sarphatistraat 498

Personeel: 2 parttimers

Merken: o.a. Stella McCartney kids, Mini Rodini, Bobo Choses, het eigen merk Broer & Zus, Bang Bang Copenhagen, Soft Gallery, New Balance, Tiny Cottons en Mads Nørgaard kids

Locatie: “Dat is een mix tussen A en C. Er stoppen trams voor deur, ik zit vlakbij Artis en mensen komen heel gericht. Maar ook C omdat er geen andere winkels in de buurt zitten.”

Winkeloppervlakte: 50 vierkante meter

Open sinds: september 2012

Website en -winkel: www.broerenzus.nl

Wil je met jouw kindermodewinkel deelnemen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie@bengels.nl ovv ‘Mijn shop is top’.  

broer en zus 2

broer en zus 3

broer en zus 4