TOP

Mijn shop is top: Eerlijk Speelgoed

Op 1 maart 2016 werd webshop Eerljik Speelgoed opnieuw gelandeerd. Ditmaal gebruiksvriendelijker en met lagere verzendkosten. Bengels sprak met oprichter Wendy Venema.

Hoe ben je gestart met Eerlijk Speelgoed?

 

“In 2014 heb ik samen met mijn partner de webshop opgezet, omdat we merkten dat er een grote vraag was naar eerlijk en duurzaam speelgoed en het aanbod veel te laag was. Omdat we zelf kinderen hebben weten we hoe belangrijk het voor ouders is om te genieten van hun spelende kinderen, in plaats van het constant in de gaten te moeten op welk speelgoed niet gekauwd mag worden, of waar splinters vanaf kunnen komen.”

 

 

Waarom was het tijd voor een metamorfose?

 

“We waren de webshop ontgroeid. De afgelopen twee jaar hebben we zelf veel bijgeleerd over duurzame producten en onze doelgroep en we merkten dat onze webshop niet meer voldeed aan de eisen van deze doelgroep. Zo was het zoeken op producten niet meer toereikend en was het productoverzicht te druk geworden. Naast deze groei zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om het kopen van speelgoed nog makkelijker en leuker te maken en hebben we dus onder andere extra betaalmogelijkheden toegevoegd en hebben onze verpakkingen een upgrade gekregen.”

 

 

Hoe is het gesteld met het aanbod eerlijk of duurzaam speelgoed?

 

“Leveranciers van eerlijk en duurzaam speelgoed schieten als paddenstoelen uit de grond. Het probleem ligt ‘m vaak in het feit dat dit speelgoed meestal helemaal niet zo eerlijk en duurzaam is als er gezegd wordt. Zo wordt een stuk houten speelgoed als snel als duurzaam gezien, want het is tenslotte van hout gemaakt. Echter de lijm waarmee een product in elkaar wordt gezet is echter vaak giftig. De meeste verf en lakken zijn ook helemaal niet goed zijn voor kinderen. Aan ons de taak om het kaf van het koren te scheiden.”

 

 

Hoe is de vraag vanuit de consument?

 

“De vraag van de consument groeit elk jaar overduidelijk. Het probleem is alleen vaak dat eerlijk speelgoed al snel erg duur is. Daarom hebben wij als doel om niet alleen eerlijk speelgoed te bieden, maar dit ook zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Zo kunnen we elke ouder de mogelijkheid geven om hun kindje veilig op te laten groeien.”

 

 

Wat zijn momenteel populaire trends wat betreft eerlijk speelgoed?

 

“Een trend die we constant terug zien komen is het snijdbare speeleten. De stukken fruit die met een klittenband verbonden zijn en open te snijden met een mesje. Deze categorie speelgoed is de afgelopen jaren flink uitgebreid met houten taarten, complete pannenkoekpakketten en zelfs een complete barbecue. Ook zien we dat muziekinstrumenten een steeds groter aandeel krijgen in de opvoeding. Denk hierbij aan houten tamboerijnen en sambaballen. Wat is er tenslotte leuker dan gezellig met het hele gezin muziek maken?”

 

Mijn shop is top Eerlijk Speelgoed