TOP

Bestseller kindermode: Trots Kindermode in Vollenhove

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Henrieke Mosterdijk van Trots Kindermode in Vollenhove: “Afgelopen winter op de winter fair, die jaarlijks in Vollenhove wordt georganiseerd, hadden wij als extra in de winkel een fotograaf. De hele winkel stond vol!”

Henrieke Mosterdijk, samen met Mariska de Gast eigenaar van Trots Kindermode, geeft aan dat ze inspelen op de vraag van de klant. “We zijn nu bijna één jaar open en hebben wel wat gewisseld qua merken. Quapi loopt op dit moment erg goed, maar ook Blue Seven, Jubel en Chaos and Order. Voor de wat grotere kinderen zie je dat de merken Cars, D-Rak en Rumbl! populair zijn en voor baby’s Noppies en Feetje.”

Breed assortiment

“We hebben gekozen voor een breed assortiment. Van prematuur/ babykleding tot kinderkleding maat 176. Het loopt eigenlijk allemaal goed. Je ziet wel dat in de maten 92-128 bij de meisjes de jurkjes eruit springen. Verder hebben we veel vraag naar kleding voor tieners die net in de tussenperiode zitten.”

“Felle kleuren is ook veel vraag naar, en dan echt de knalkleuren. Zo hebben we de meloen kleur in de winkel hangen maar ook banaan geel. Roze is bij de meisjes gewild en zelfs bij de jongens is er vraag naar kleur.”

Geen jassen

Wat Trots Kindermode niet verkoopt zijn jassen. “We hebben er bewust voor gekozen om geen jassen meer te verkopen. Dit vinden we een moeilijk artikel en je moet dan wel meerdere soorten jassen hebben in je assortiment. Ze zijn ook best wel prijzig, je betaald zo €60,- a €70,- voor een winterjas en al gauw €50,- voor een zomerjas. Je merkt dat het toch wel een hele uitgave is voor de mensen. We hebben ze voor komend winter dan ook niet meer in de collectie.

Winter fair

“We organiseren ook speciale activiteiten. Afgelopen winter hadden we in Vollenhove een winter fair die wordt georganiseerd door de VOC (Vollenhoofsche Ondernemers Club). Wij hebben toen als extra deze dag een fotograaf ingehuurd die foto’s maakte van de kinderen. De eerste foto kregen ze van ons cadeau. Daarnaast kregen klanten bij aankoop van kleding 15% korting. Deze actie hadden we online bekendgemaakt en er kwamen veel mensen op af. De hele winkel stond vol! Met Pasen gaan we ook een activiteit organiseren. We zijn er alleen nog niet helemaal uit wat dit gaat worden.”

Trots Kindermode organiseert ook acties. “In mei hebben we in Vollenhove altijd Havenfeest. Dan is er een grote braderie. Vorig jaar hadden we voor de braderie strandballen met ons logo erop laten maken ter promotie. Maar als actie hadden we dat mensen hun kassabon konden inleveren om iets te winnen. Een andere actie is wanneer er in de stenen winkel een nieuwe collectie binnen is, dit keer bij Chaos and Order, dat de eerste klant een dan verrassingspakket kan winnen. Verder houden we onder de vaste klanten en op Facebook ook acties. Zo kunnen ze bijvoorbeeld tijdens een speciale like en share actie een kleding set of cadeaubon winnen.

Online als promotiemiddel

Social media werkt erg goed voor Trots Kindermode. “We zijn voornamelijk erg actief op Facebook maar we zijn ook op Twitter en Google+ te vinden. Op Facebook plaatsen we een berichtje als er een nieuwe collectie binnen is, we plaatsen er foto’s van producten en we zetten er onze acties op.”

Of het werkt? “Via social media promoten werkt zeker. Je hebt gelijk mensen die reageren en mensen die naar de winkel komen. Zo hebben we vorige week een berichtje op Facebook geplaatst met het nieuws dat we vanaf vrijdag, 26 februari, ook Chaos and Order verkopen. Zaterdag hebben we gelijk het eerste setje verkocht.”

Aanvullende formule

“Sinds november 2015 hebben we ook een webshop, deze zijn we dus nog aan het opstarten. De webshop en de stenen winkel vullen elkaar aan. Mensen komen soms binnen en zeggen: ‘dat heb ik in de webshop gezien’. Wat opvalt is dat Blue Seven, één van onze basismerken, in de stenen winkel goed loopt maar in de webshop wat minder. Kiezeltje loopt in de winkel wat moeilijker en juist in de webshop goed.”

Trots Kindermode heeft de webshop ter ondersteuning van de winkel. “Mensen kunnen dan zien wat je aanbiedt en wat je dus in je winkel hebt hangen. De klantenkring wordt ook steeds groter. We krijgen steeds meer mensen van buitenaf.”

Trots Kindermode is te vinden aan Voorpoort 4A in Vollenhove.